Avioliiton siunaaminen

Jos jompikumpi vihittävistä ei kuulu kirkkoon, suoritetaan vihkiminen maistraatissa, mutta sen jälkeen voi pyytää seurakunnalta avioliiton siunaamista. Siviiliavioliitto tai esimerkiksi ulkomaan lakien mukaan solmittu avioliitto voidaan siunata kirkollisesti.

Siviiliavioliiton kirkollinen siunaaminen muistuttaa varsinaista vihkikaavaa. Lisätietoja toimituksen järjestelystä saa seurakuntatoimistosta.

Avioliiton siunaaminen voidaan toimittaa kirkossa tai muualla sopimuksen mukaan. Avioliiton siunaamisen voi suorittaa kuka tahansa suomalainen evankelis-luterilainen pappi missä päin maailmaa tahansa, koska avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma. Siunattaville voidaan antaa todistus avioliiton siunaamisesta.

Musiikin valinnassa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne. Toimituksessa tulee olla ainakin yksi virsi tai vihkilaulu. Musiikista sovitaan kanttorin kanssa.

Siunauskaava:

• Johdantomusiikki