Vihkipappi

Vihkipappina toimii se pappi, joka on työvuorossa varattuna vihkimisajankohtana. Vihkipapin yhteystiedot saa seurakuntatoimistosta.

Voit myös kysyä vihkipapiksi etukäteen esimerkiksi omaa rippi- tai perhepappiasi. Jos hankit itse vihkivän papin, ilmoita papin nimi seurakuntatoimistoon varauksen yhteydessä. Kerrothan samalla myös, mikäli toivotte kaksikielistä vihkitoimitusta.

Papin ja vihkiparin tapaaminen

Vihkipari tapaa papin ennen vihkimistä. Tapaamista kutsutaan toimituskeskusteluksi. Tapaaminen kannattaa sopia hyvissä ajoin, koska kesäaikana papit ovat myös rippileireillä ja vuosilomilla.

Papin ja vihkiparin tapaamisella on monta tarkoitusta. Vihittävät haluavat usein tutustua vihkipaikkaan ja harjoitella etukäteen alttarille tuloa, polvistumista ja muuta toimituksen kulkua.

Vihkijälle puolestaan on tärkeää tutustua vihkipariin, jotta vihkitoimituksesta tulisi persoonallinen ja lämmin juhlatilaisuus. Vihkikeskustelussa käydään läpi myös vihkimisen sisältö ja avioliiton merkitys. Sopivasta vihkikaavsta päätetään myös keskustelun aikana.