Haudan kunnostus

Hautausmaa-alueilla yleiset alueet pidetään siisteinä ja rikkaruohottomina. Nurmikot leikataan kaikilta haudoilta. Käytävillä ja paikoitusalueilla tehdään lumityöt ja hiekoitukset sääolojen mukaan. Hautausmaa on yleisvalaistu pimeänä aikana. Seurakunta huolehtii hautausmaan jätehuollosta.

Jätehuolto

Muovikuoriset kynttilät saa laittaa sekajätteisiin. Käytöstä poistetut lasilyhdyt kuuluvat kaatopaikkajätteeseen. Metalliesineille on omat metallinkeräysastiat. Ympäristön kannalta paras vaihtoehto on tuoda haudalle metallinen kynttilälyhty, jossa voi polttaa muovikuoretonta kynttilää. Näin voit parhaiten vähentää kynttiläjätteen määrää.

Kukat ja koristeet haudoilla

Haudatun omaiset saavat seurakunnalta kyseessä olevaa hautausmaan osastoa koskevat ohjeet kasvien käytöstä haudalla. Kasvien lisäksi haudalle saa halutessaan tuoda yksittäisen, hautausmaalle sopivan koriste-esineen tietyin rajoituksin, esimerkkinä lapsen haudalle saa tuoda pehmolelun. Muovikukat haudoilla on kielletty.

Puuvartisten kasvien istuttaminen on kielletty. Seurakunnalla on oikeus poistaa haudoille ilman lupaa istutetut puuvartiset kasvit.

Hautamuistomerkit

Haudatun vainajan omaisille annetaan kyseisen alueen hoito-ohjeet, jotka sisältävät myös muistomerkkiohjeet. Oleellista on, että muistomerkistä laaditaan ja toimitetaan seurakuntaan etukäteen muistomerkkisuunnitelma. Hyväksytty suunnitelma on edellytys muistomerkin asentamiselle.

Talvivesipisteet

Hautausmaan kasteluvesipisteet ovat käytössä keväästä syksyyn yölämpötilasta riippuen.

Talvivesipisteistä saa vettä ympärivuotisesti. Ne sijaitsevat hautausmaan huoltorakennuksen lännen puoleisella seinällä sekä Kirkkauden kappelin alakerrassa, varastoon johtavan oven vieressä.