Hautajaisjärjestelyt

Hautajaisjärjestelyt aloitetaan ottamalla yhteyttä joko Raision seurakunnan seurakuntatoimistoon tai yksityiseen hautaustoimistoon. Siunausajan voi varata, vaikka lääkäri ei vielä olisi kirjoittanut hautauslupaa.

Osa hautausjärjestelyistä on mahdollista ja järkevää hoitaa suoraan seurakunnan kanssa. Tällaisia ovat muun muassa siunaustilaisuuden varaus ja hautapaikan valinta.

Seurakuntatoimistossa sovitaan:

• siunaustilaisuuden ajanvaraus
  • mahdollisen seurakunnan tiloissa järjestettävän muistotilaisuuspaikan varaus
  • hautaustapa, arkku- tai uurnahautaaminen
  • vanhan sukuhaudan hautatiedot ja hautaoikeus tai uuden hautapaikan varaamiseen liittyvät asiat
  • uurnanlaskuajan varaus
  • hautaushinnat
  • hautapaikkamaksut
  • haudanhoitomaksut

Siunaustilaisuutta varten seurakunta antaa korvauksetta käyttöön arkkualban, arkkuvaatteen, joka on arkun päälle laitettava valkoinen vaate. Arkkualbaa voidaan käyttää tuhkahautaamisissa, jolloin tuhkaukseen menevä arkku ei ole lainkaan näkyvillä. Seurakunnasta saa veloituksetta käyttöön myös kuljetusuurnan, vainajan tuhkalle ei tarvitse ostaa omaa uurnaa.

Raision seurakunnan seurakuntatoimisto sijaitsee osoitteessa Kirkkoherrakuja 2,  puhelinnumero on 02 436 0300 tai virasto.raisio@evl.fi .

Liikeyrityksinä toimivat yksityiset hautaustoimistot huolehtivat vainajan kuljetuksista, myyvät arkkuja ja uurnia sekä hoitavat monet muutkin omaisten pyytämät hautaukseen liittyvät asiat.