Seurakunnan jäsenyys

Tarvitsemme yhteyttä toinen toisiimme myös hengellisissä asioissa. Meidät otetaan kirkon ja seurakunnan jäseneksi kasteessa. Kristillisessä seurakunnassa olemme lähellä Jumalaa. Pyhä Henki tekee työtään jumalanpalveluksessa, sanassa ja sakramenteissa.

Kun kuulut kirkkoon, sinut on kastettu, olet käynyt rippikoulun ja sinut on konfirmoitu

• sinut voidaan vihkiä kirkolliseen avioliittoon
  • voit saada kutsun kummiksi
  • sinut voidaan siunata hautaan
  • voit toimia luottamushenkilönä
  • pääset osalliseksi samanhenkisten ihmisten yhteisöön

Seurakunta on Jumalaan uskovien yhteisö, jonka Jumala on tarkoittanut kristityn turvaksi. Seurakunassa yhteisön jäsenet voivat nauttia hengellisestä elämästä, hiljentymisestä, rukouksesta ja hengellisestä kasvusta yhdessä.

Seurakunta tarjoaa myös erilaista toimintaa samanhenkisessä seurassa kaiken ikäisille.

Kotikirkko on seurakunnan keskus ja samalla silta suureen kristittyjen yhteyteen. Jokainen paikallisseurakunta on samalla osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa.