Hautapaikkamaksut

Raision seurakunnan hautausmaan hautapaikkamaksut määräytyvät hautausmaa-alueen ja lunastusajan perusteella. Kokonaishintaan vaikuttavat mm. valitut reunus-, muistomerkki- ja hoitovaihtoehdot. Kirkkovaltuusto vahvistaa hautapaikkamaksut.

Allaolevissa taulukoissa ovat hautapaikkamaksut eri hautausmaa-alueilla. Tarkempia tietoja seurakuntatoimistosta, p. (02) 4360 300 tai virasto.raisio@evl.fi.

Veteraanien hautapaikat  maksuttomia

Raisiolaisille veteraaneille ja heidän puolisoilleen luovutetaan ilmaiseksi arkku- tai uurnahautapaikka (maksimi kaksi sijaa, ei kammio, holvi tai kolumbaario).

Ulkopaikkakuntalaisille veteraaneille ja heidän puolisoilleen, joilla on sidos Raisioon (ovat asuneet Raisiossa tai on tänne läheinen sukulaissuhde)  luovutetaan ilmaiseksi uurnahautapaikka.

Hautapaikkamaksut, hallinta-aika 25 v

Arkkuhaudat

Raisiolainen Ulkopaikkakuntalainen
Matalahauta, yksi sija, nurmi tai hiekka 640 € 910 €
Syvähauta, kaksi sijaa, nurmi tai hiekka 950 € 1 330 €
Lapsihauta 240 € 340 €
Rinnakkaishauta, neljä sijaa (edellyttää erillisen päätöksen) 2 350 € 3 310 €

Varustehinnasto (hautakohtaiset reunakivet tai hautamuistomerkki alueella 14)

Käytävärajaus, reunakivi 110 €
Reunarajaus, reunakivi 210 €
Arkkuhauta graniittisella muistomerkillä 510 €
Arkkuhauta graniittisella pohjakivellä 210 €

Uurnahaudat

Ulkoalueet Raisiolainen Ulkopaikkakuntalainen
Uurnasukuhauta, 4 tai 6 sijaa, hauta + haudan hoito 25 vuotta 555 € 635 €

Uurnalehtojen haudat: Uurnalehto, Kivikkopuutarha ja Ristinsuvanto

(ei uudelleenlunastusta)

110 € 160 €
Kirkkauden kappeli

Uurnahauta

(ei uudelleenlunastusta)

110 € 160

Ikirauhan kallioiden graniittipaateen kiinnitettävä muistolaatta 60 € kaiverruksineen ja valmiiksi asennettuna, alv 0 %. Hintaan lisätään voimassaoleva alv.

Muut haudat

Raisiolainen Ulkopaikkakuntalainen
Kolumbaariohauta, ilman graniittiuurnaa 1 090 € 1 640 €
Kolumbaariohauta, graniittiuurnalla 1 460 € 2 050 €
Hautakammio 16 770 € 23 940 €
Hautaholvi, hiekkatäyttö 1 830 € 2 600 €
Hautaholvi, graniittikansisto, neljä sijaa (avaus ja sulku omaisten kustannuksella) 4 520 € 5 390 €

Hautaoikeuden uudelleenlunastus

• Peritään 25 % voimassa olevan hinnasto mukaisesta vastaavan uuden haudan luovutushinnasta.
  • Maksu määräytyy pidennysajan suhteessa - esim. 15 vuotta on 15/25 koko 25 vuoden pidennysajan hinnasta.

Hautaoikeuden päättyessä

• Hautaoikeuden uudelleenlunastus on tehtävä vähintään 10 vuodeksi ja enintään 25 vuodeksi.

Kuolemantapauksen yhteydessä

• Hautaoikeus tulee pidentää vastaamaan haudan koskemattomuusaikaa siten, että vainajan hautaamisen jälkeen hautaoikeutta on jäljellä 25 vuotta.
  • Hautaoikeuden voimassaoloaika lasketaan haudan luovuttamista seuraavan kalenterivuoden alusta.

Minimi haudan uudelleenlunastushinta on 15 €.