Ympäristö

Raision seurakunta on toiminut jo usean vuoden ajan aktiivisesti luomakunnan puolesta. Luomakunta-sivujen myötä löydät tietoa tästä työstä sekä siitä, miten voit itse huolehtia luomakunnasta.

Raision seurakunnan työ luomakunnan ja ympäristön hyväksi perustuu Raamattuun. Raamatusta löytyy monia luonnon kestävään käyttöön liittyviä ohjeita. Meidän tehtävänämme on viljellä ja varjella - siis huolehtia koko luomakunnasta. Huolenpito luomakunnasta ilmaisee myös kunnioitusta Jumalaa kohtaan Luojana.

Ympäristödiplomi sitouttaa

Raision seurakunta on ollut ympäristödiplomi-seurakunta vuodesta 2007. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikessa seurakunnan toiminnassa pyritään ottamaan ympäristöasiat huomioon kestävällä tavalla.

Nykyinen ympäristödiplomi on voimassa vuosien 2015-2019 ajan.

Kirkon ympäristödiplomi on myönnetty tällä hetkellä noin 100 seurakunnalle. Turun arkkihiippakunnan alueella voimassa oleva ympäristödiplomi on tällä hetkellä Raision lisäksi Siikaisten, Ulvilan ja Maskun seurakunnilla sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymällä ja Naantalin seurakuntayhtymällä.

Lisäksi Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on ensimmäisenä tuomiokapitulina saanut kirkon ympäristödiplomin keväällä 2013.