Auttava käsi

Yhteisvastuukeräys käynnistyi helmikuun alussa ja aktiivinen keräyskausi alkoi. Yhteisvastuukeräys herättää meissä auttajan, arkienkelin. Yhteisvastuu on paitsi koko seurakunnan, se on meidän koko evankelis-luterilaisen kirkon suurkeräys, missä kaikki kristityt toimivat yhdessä tärkeiden asioiden puolesta.

Liekkejä on monta, valo on yksi,

hän on Jeesus Kristus.

Liekkejä on monta, valo on yksi.

Hän yhdistää meidät.

Yhteisvastuu muistuttaa meitä lähimmäisenrakkaudesta ja sen toteuttamisesta. Se muistuttaa meitä siitä, että jokainen arjen pienikin hyvä teko on lähimmäisenrakkautta ja Jeesuksen opetusten mukaan elämistä. Meidän tuleekin ottaa hyvän tekeminen ja Jeesuksen opit osaksi meidän jokapäiväistä elämäämme.

Palvelijaa on monta, yksi on Herra,

Herra Jeesus Kristus.

Palvelijaa on monta, yksi on Herra.

Hän yhdistää meidät.

Joka vuosi Yhteisvastuu nostaa esille tärkeitä asioita, mihin tulee puuttua. Se herättää myös kysymyksiä siitä, miksi maailmassa on niin paljon epäkohtia, surua ja onnettomuutta. Se herättää ajatuksen siitä, onko yksittäisen ihmisen hyväteko riittävä. Muutos parempaan kuitenkin lähtee juuritasolta, niistä pienistä teoista, mitkä laitetaan kiertämään ja lopulta niistä tulee jotain suurta. Aina sitä ei itse pääse näkemään, mutta joku toinen näkee yhden ihmisen hyvän teon ja kiittää siitä koko sydämestään.

Uskovia paljon, ruumis on yksi,

yksi seurakunta.

Uskovia paljon, ruumis on yksi.

Hän yhdistää meidät.

(VK 454 Liekkejä on monta)

Ojenna auttava kätesi ja tee hyviä tekoja, sinulle sopivalla tavalla.

Miia Piiparinen

vs. diakoniatyöntekijä