Jumalan syksy ja Jumalan kevät

Monelle pääsiäinen on kevään juhla, koska se osuu keskellä kaunista kevättä. Valo valtaa Suomen, narsissit hohtavat keltaisina ja muuttolinnut palaavat merenlahtiin. Monen mieli on keväästä kevyt. Mutta oletko koskaan miettinyt, kuinka pääsiäinen on myös kuin matka syksystä kevääseen? Syksy on luopumisen ja kuolemankin aikaa. Kevät uuden alun ja uuden toivon.

Kiirastorstai ja pitkäperjantai muistuttavat joka vuosi siitä historiallisesta tosiasiasta, että Jerusalemissa n. vuonna 30 eräs Jeesus Nasaretilainen kuoli.

Hänen kuolemansa ei ollut mikään tavallinen kuolema, vaan historian pimein hetki. Ihmiskunta surmasi Jumalansa. Mutta tuon kuoleman kautta ihmiskunta myös sovitettiin Luojansa kanssa ja tie avattiin rauhaan Jumalan kanssa.

Jumalan syksy johti Jumalan kevääseen.  Jumala ei jättänyt Poikaansa hautaan vaan herätti hänet kuolleista. Tästä kaikki evankeliumit kertovat kuin monet todistajanlausunnot. Ne kertovat myös opetuslasten monista kohtaamisista henkiin herätetyn Jeesuksen kanssa. Kyse ei ollut hallusinaatioista tai toiveajattelusta.

Pääsiäisen tarina ei ole ainoastaan hyvä dramaattinen tarina. Se kerrotaan tänäkin pääsiäisenä kirkoissa, jotta saisit toivon elämääsi ja rauhan Jumalan kanssa. Pääsiäisen on tarkoitus päästä ihon alle.

Pääsiäisenä on helppo mennä kirkkoon tai tarttua kirjahyllyn Raamattuun. Voit lukea vaikka Luukkaan evankeliumin. Tai sitten menet metsään kävelylle ja puhut Jumalalle murheesi ja kerrot hänelle, mitä pääsiäisestä ajattelet. Pääsiäisen kertomus on tarkoitettu uskottavaksi.

Pääasia on, että altistat itsesi pääsiäisen sanomalle. Silloin Jumalan syksy ja Jumalan kevät voivat johtaa sinut uudelle hyvälle polulle elämässäsi, ylösnousseen Jeesuksen kanssa.

Vesa Siltala

pastori