Keväisiä säveliä!

"Pikkulintu riemuissaan lauleleepi onneaan, eihän jouda kaipaamaan eikä suremaan, eihän, eihän jouda suremaan."

Pikkulintujen laulu saa ajatukset kevääseen, vaikka maassa on vielä lunta ja jäätä. Kanttorin mielessä soivat sävelet aina, tunnelmasta riippuen iloiset duurit tai vähemmän iloiset mollit.

Tähän vuoteen lähdettiin hieman haikein sävelin, kun Kata-kanttori siirtyi kevätkaudeksi Turkuun vt. hiippakuntasihteeriksi seurakunnallisen musiikkielämän näköalapaikalle. Iloitsemme Katan mahdollisuudesta hyödyntää osaamistaan uusissa ympyröissä.

Valoisat duurisävelet kaikuvat Wanhan Pappilan salista, jossa harjoittelee seurakunnan lapsikuoro Chorus Juniorum. Sini Niemisen johdolla kuoro on tehnyt myös yhteistyötä Ruskon seurakunnan lapsikuoron kanssa, jota johtaa innostava ja energinen Ritva Hievanen.

Näin lapsikuorotoiminta on saanut uusia ulottuvuuksia, joista voi mainita Ruskotalolla viime toukokuussa täydelle salille järjestetyn Äitienpäiväkonsertin sekä joulun aikaan Viherlahdessa toteutetut tunnelmalliset joulukonsertit.

Pimeys ja vesisade unohtuivat viime syksynä, kun lapsikuorot pitivät yhdessä Viherlahdessa laululeirin, joka virkisti ja innosti niin laulajia kuin kuorojen johtajiakin. Lasten laulamisen riemu on koskettavaa ja tarttuvaa. Kuoronjohtaja havaitsee hyvin helposti ovatko kappalevalinnat lapsille mieluisia vai eivät.

Tämän kevään kohokohtana järjestetään kahvikonsertti, jossa esiintyy Chorus Juniorum yhdessä Ruskon lapsikuoron kanssa. Sen tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen. Näin lapset saavat antaa oman lahjansa niille, joiden elämässä kevään valoisatkaan päivät eivät välttämättä tuo iloa. Taivaan Isä kuitenkin kuulee niin iloiset kuin surullisetkin sävelet ja kulkee aina rinnallamme, niin arjessa kuin juhlassa.

"Kuule linnun laulua, katso kohti taivasta. Surut kulkee kulkuaan, laula sinä vaan, laula, laula, laula sinä vaan."

Kanttorit Päivi ja Sini

Chorus Juniorumin ja Ruskon lapsikuoron kahvikonsertti 11.3. klo 15 Raision seurakuntasalissa. Vapaa pääsy, ohjelma 5€ Yhteisvastuun hyväksi, sisältää kahvituksen.