Kirkollista Zumbaa

Olen harrastanut aktiivisesti ”naisvoimistelua” ensin täällä Raisiossa ja nyttemmin Turussa. Minua on siis purrut jumppakärpänen.

Tänä syksynä, niin kuin monena muunakin syksynä katselin jälleen, mitä kaikkea minulle tarjotaan. Intervalli-body, Gymstick, Oriental stretching, Work it, Balletone, Easystep, Zumba ja reisi-vatsa-peppu. Ainut minkä ymmärrän näiden vaihtoehtojen joukosta on reisi-vatsa-peppu. Tiedän, että tunnin sisältö on suunniteltu vaikuttamaan juuri näihin kriittisiin kohtiin minussa. Muihin tunteihin tarvitsen nettisivujen selostusta tietääkseni jumppatunnin sisällön.

Jumppaan menen yksin. Vuosien varrella minulle on näistä riveistä tullut muutama tuttu, mutta ei edes hyvänpäivän tuttua. Tervehditään, mutta eipä juuri puhuta. Silti menen - liikunnan tuoman ilon ja hyvän mielen takia.

Viimeisessä nuorisotyön ammattilaisten lehdessä Villissä kirjoitetaan liikunnan merkityksestä meille ihmisille otsikolla Kehon liikutus. Liikuttavaa nuorisotyötä ovat retkeily, vaellukset, jalkapallo, luontopolku, lentopallo, pyöräretket, sähly, melonta, laskettelu, peli-illat, gospeljumppa…tässä vain osa niistä liikuntamahdollisuuksista, mitä seurakunta tarjoaa.

Seurakuntien tarjoama liikunta on kaikille avointa ja ilmaista tai hyvin edullista ja mikä tärkeintä, se on harrastusliikuntaa. Väitänpä, että seurakunnan tarjoamissa liikuntamahdollisuuksissa liikuttuu muukin kuin keho. Villi –lehti kirjoittaa: ” Liikunta voi tarjota mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä, iloa ja Jumalan läsnäoloa. Siksipä sillä on perusteltu paikka seurakunnan toiminnassa.”

Raision seurakunnassa on mietitty liikunnan tarjoamista puitteissa, jossa toteutuisi liikunnan ilon lisäksi yhteisöllisyys, ei yksin tekeminen ja Jumalan läsnäolo: kokonaisvaltainen ihmisen kohtaaminen ja hoitaminen. Seurakunnan aikuistyö tarjoaakin mahdollisuuden kokeilla Gospeljumppaa Viherlahdessa lokakuun alussa. Ehkä myöhemmin pääsemme liikuttamaan itseämme säännöllisesti vaikka kirkollisella zumballa!

Eeva Lahti