Kohun keskellä

Kirkko on taas kohun keskellä, uutisissa ja lehtien palstoilla. Nytkään ei ole kyseessä kirkko ja kirkon kanta, vaan eräiden kristillisten järjestöjen ajama kampanja.

Älä alistu – kampanjalla eräät kristilliset järjestöt haluavat sanoa, että usko voi parantaa sinut homoudesta tai biseksuaalisuudesta.

Olin lomalla, kun kohu alkoi ja palattuani lomalta töihin oli sähköpostini täyttynyt tästä monia kuohuttaneesta aiheesta. Seurasin lomallani uutisointia ja olen tyytyväinen siihen, että arkkipiispamme Kari Mäkinen otti asiaan selkeästi kantaa.

Kirkon tiedotuskeskuksen verkkosivujen julkaisussa sanotan näin:
Arkkipiispa Kari Mäkinen on erittäin pahoillaan ja ymmärtää niiden ihmisten kipua ja suuttumusta, joita Älä alistu -kampanja on loukannut. Hän pitää tässä tilanteessa tärkeänä, että kampanjan järjestäjät eivät jatkaisi kampanjaa.

Hän haluaa toistaa ja korostaa kirkossa hyväksyttyä kantaa seksuaalivähemmistöihin.
”Homoseksuaalisella ihmisellä on oikeus täyteen ja kokonaiseen elämään omana itsenään. Seksuaalisuus on tärkeä ja herkkä elämänalue. Kirkon työntekijöiden keskeinen tehtävä on tukea ja auttaa nuoria löytämään oma identiteettinsä”.

Vanhemmat ovat olleet huolestuneita siitä, mitä lapsille kirkon nuorisotyön piirissä opetetaan.
”Tämä kampanja ei ole seurakuntien kasvatustyön materiaalia. Seurakuntien lapsi- ja nuorisotyössä lapsen ja nuoren kohtaaminen tapahtuu ihmisen omaa kasvua ja identiteettiä tukien ja arvostaen.”

Kirkon kasvatustyön edellinen painopiste oli Jumalan silmissä kaunis - tytöt ja pojat. Sillä kirkko halusi olla tukemassa nuorten kasvua tytöstä naiseksi ja pojasta mieheksi. Oman itsensä löytäminen ja itsensä hyväksyminen sellaisena kun on ei liity vain murrosikään vaan kestää koko elämän.

Ajattelen, että Jumala on sinut ja minut tähän elämään tahtonut ja tällaisiksi luonut. Sinä et ole vahinko, etkä sattumalta sellainen kuin olet.

Kirjan Jumalan silmissä ihme takakannessa on rukous, josta lainaan tähän viimeisen kappaleen:
”Kiitos, että saan olla minä, juuri minä. Minulla on aavistus siitä, miten suuri salaisuus olen, jopa itselleni. Olen Sinun luomuksesi Jumala – Olen ihme. Aamen.”

Eeva Lahti