Lastenkirkko

Olin kaksipäiväisessä koulutuksessa, jossa tutustuttiin Lastenkirkko.fi sivustoon.
Lastenkirkko.fi on paikka, jossa oman hahmon kanssa voi tehdä kirkkoseikkailun. Astumalla lastenkirkkoon voi löytää kirkkosalin, pyhäkoulumajan, pihan ja tallin, hautausmaan ja kellotapulin. Jatkossa lastenkirkosta voi löytää vaikka minun rakentamani huoneen.

Koulutuksessa minä rakensin Eevan keittiön, jonne lapsi voi koulusta tultua tulla istahtamaan, kuuntelemaan musiikkia, käymään jääkaapilla jne. Toivottavasti hän tapaa Eevan keittiössä muitakin ja voi keskustella siellä toisten lasten kanssa.

Lastenkirkossa voi myös pitää virtuaalitilaisuuksia. Sain seurata kun Tanja piti virtuaalisen leikkihetken. Tanjalla oli aikuisen hahmo ja sitten sinne pyhäkoulumajaan alettiin odottaa koulusta tulleita lapsia, jotka oman kotikoneen kautta tulivat omalla hahmollaan leikkimään pyhäkoulumajaan.
Seuratessani tuota virtuaalista leikkihetkeä, kiinnitin huomiota siihen, kuinka lapsen hahmot aina etsiytyivät aikuisen lähelle. Jos kotona ei ole ketään aikuista koulusta tultua, niin sitten virtuaalimaailmassa mennään sellaiseen paikkaan, missä on aikuinen. Se teki minut surulliseksi .

Minulla on ollut onni kasvaa perheessä, jossa äiti oli kotona kun tulimme koulusta kotiin. Myöhemmin yläkouluikäisenä ja sitten lukiolaisena, kun äiti oli palannut työelämään, meillä asuivat isovanhemmat. Koulusta tultua, vielä isonakin, menin mielelläni mummolan puolelle syömään välipalani.

Toivon, että seurakunta ja kirkko voi olla oikeasti eikä vaan virtuaalisesti lapselle jo isollekin paikka, jonne tullaan, niin kuin kotiin, syömään yhdessä ja jakamaan kuulumiset siitä, miten on mennyt ja mitä kuuluu. On sen paikan nimi sitten Eevan keittiö, tai meillä Raision seurakunnassa Nurkka, toivon, että löydät oman paikkasi kirkosta ja seurakunnasta. Astu sisään!

Eeva Lahti