Niin hyvää, että sanotuksi saa

Olin viime sunnuntaina jumalanpalveluksessa. Siinä ei ole kohdallani mitään ihmeellistä, sillä varsin usein olen toimittamassa virkaani urkuparvella tai kuluttamassa messuvieraana kirkonpenkkiä. Jumalanpalveluksen loputtua jäin kuitenkin miettimään varsin poikkeuksellista ilmiötä.

Laskeutuessani viimeisenä portaita alas, näin urkuparven alapuolella parveilevan suuren joukon ihmisiä, jotka odottivat, että heidän läheisensä tulisivat alas muiden ihmisten ilmoille. Ilmassa oli aistittavissa ”suuren urheilujuhlan tuntua”. Kotijoukot olivat kannustamassa laulajiaan omalla läsnäolollaan. Jaetusta ilosta, osallisuudesta toisen tärkeään juttuun tai vaikkapa toiselle tärkeään harrastukseen, taitaa tulla kaksin- tai moninkertainen, mikäli viime sunnuntain merkkejä voin jotenkin tulkita.

Nykyisenä nettiaikakautena kynnys antaa palautetta, niin korjaavaa kuin kehuvaakin, on madaltunut. Uutisia katsellessani tai lukiessani olen huomannut sen, että hyvä uutinen ei ole uutinen ollenkaan. Se ei tunnut saavan palstatilaa tai media-aikaa, kun taas negatiivista asioista kerrotaan mielellään nopeasti laajalle.

Kun mietin asiaa omalta kohdaltani, niin kuinka usein tulenkaan todellisuudessa kertoneeksi läheisilleni niistä tapahtumista, jotka ovat sykähdyttäneet mieltäni tai sydäntäni. Miten harvoin tulen itsekään kehuneeksi jotain asiaa kaverilleni siten, että kutsuisin häntä mukaani seuraavalla kerralla? Miten harvoin tulen jakaneeksi sitä iloa ja hyvää, jota olen saanut itse kokea?

Eiköhän anneta hyvän viestin kiertää - otetaan naapuri, kaveri tai se kaikkein rakkain ystävä mukaan siihen tapahtumaan tai asiaan, joka on niin hyvä, että haluan mennä itsekin uudestaan. Mikä tapahtuma onkaan sitten kysymyksessä: lenkkipolku, lentopallomatsi, kuoroharjoitus, punttisalitreeni tai kirkonmenot.

Kaverille voi aina vinkata, että tämä juttu on sitten niin hyvä, että haluan sinut mukaani ensi kerralla. Kannattaa saada sanotuksi, kannattaa kertoa hyvää uutista eteenpäin, sillä jaettu ilo on ainakin kaksinkertainen. Se on niin hyvää, kun sanotuksi saa…

Hyvän uutisen kertomisiin
Kata-kanttori