ONNITTELUJA – KIITOKSIA – ODOTUKSIA

Seurakuntavaalit on pidetty! Lämpimät onnittelut kaikille, jotka valittiin kirkkovaltuustoomme, seurakuntamme vastuunkantajiksi seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Lämpimät kiitokset kaikille teille, jotka asetuitte vaaleissa ehdolle ja teille, jotka äänestäjinä olitte mukana vaikuttamassa.

Toivon, että kirkkovaltuustomme voisi olla mahdollisimman ”laajapohjainen”, eli voisi kattavasti edustaa raisiolaisia, eri ikäryhmiä ja eri aatesuuntauksia. Toivon, että valtuutettujen joukossa olisi ”konkareita”, jotka edustavat kokemuksen syvää (lue: hyvää) rintaääntä, ja olisi myös vaihtuvuutta, ensikertalaisia, jotka tuovat mukanaan uudenlaisia näkökulmia. Näitä molempia tarvitaan: jatkuvuutta ja uudistumista.

Raision seurakunnan päätöksentekoa on vuosikausien ajan, jo edeltäjäni ajoista lähtien, leimannut hyvä ilmapiiri. En tarkoita sitä, että asiat, joita käsitellään ja joista päätöksiä tehdään, olisivat helppoja tai yksinkertaisia. Mutta se tapa, jolla ratkaisuja on yhdessä etsitty, on ollut ilahduttavaa, ja sellaisen ”hyvän hengen” toivoisin vallitsevan uudenkin vaalikauden ajan.

Monella luottamushenkilöllä on ollut aikaa ja intoa osallistua kokousten ohella myös käytännön seurakuntatyöhön. Tämäkin asia on toivelistallani, sillä juuri se osallistuminen tuo sellaista omakohtaista kokemusta, joka tuo päätöksentekoon toimivia näkökulmia.

Ja sitten viimeisin mutta ei vähäisin – asia jota en lakkaa toistamasta: luottamushenkilö on viestinviejä, kaksisuuntainen tiedonkuljettaja, joka vie seurakunnasta viestiä taustajoukoilleen ja tuo palautteena heidän kiitoksensa ja kritiikkinsä.

Tässä ”pelinavaukseni” teille, te 27 valtuutettua.
Tervetuloa yhteiselle pelikentälle.

Pertti Ruotsalo