Pienen paimenen lahja

Adventin aika ja joulu ovat seurakunnassa työntäyteistä aikaa. Pappilan perhekahvila sulki ovensa jo joulukuun alussa ja siellä eräs äiti kysyi minulta, että mitä te työntekijät sitten teette, kun kahvila ei ole auki.

Joulun odotus on ollut minulle työn kannalta mielenkiintoista ja antoisaa aikaa. Ensin sain olla pienen aasin äänenä koulujen adventtihartauksissa. Yksi työviikko välissä ja valmistautumista uuteen tehtävään Jeesuksen äidin Marian rooliin päivähoidon joulukirkkoihin. Samalla viikolla sain olla myös kahdessa kauneimmat joululaulut tilaisuudessa ja iloita siitä, että lapset tuovat vanhempansa kirkkoon. Olen myös saanut tänä jouluna olla tuomassa joulumieltä koteihin jakamalla joululahjoja sellaisille perheille, joiden on ollut mahdotonta vähistä rahoistaan ostaa lahjoja.

Tällä viikolla, kun kirjoitan tätä kirjoitusta, on sitten vuorossa alakoulujen joulukirkot ja siellä pieni rooli paimenena, joka antoi Jeesukselle lahjoja. Tässä kertomuksessa lahjoja eivät antaneet vielä itämaan tietäjät, joiden vuoro tulee myöhemmin, vaan nyt lahjoja toivat paimenet.

Pieni paimen tuskaili aikansa sitä, mitä hän voisi antaa kuningaslapselle lahjaksi. Hänen ongelmansa on meille tuttu, mutta ratkaisu meille monelle uusi. Pieni paimen antoi lahjaksi sen, että hän lämmitti Jeesus-lapsen jalkoja ja hätisteli kärpäset pois lapsen kasvoilta. Hän myös lauloi lapselle tuutulaulun. Pienen paimenen lahjoja ei voi mitata rahassa, mutta ne olivat silti arvokkaita lahjoja. Paimen antoi aikaansa ja apuansa, hän antoi välittämistä, huolenpitoa ja rakkautta, sitä mitä me kaikki tänäkin jouluna eniten tarvitsemme.

Pieni liekki pimeydessä

nyt voi olla jokainen,