Taivaallista kulttuuria

On lauantai-ilta alkamassa leirillä. Istumme 27 nuoren kanssa leirikeskuksen  ”olkkarissa” ja odotamme televisiosta alkavaksi kulttuurivuoden avajaisia Suomen Turusta.

Nuoret istuvat olkkarissa vapaaehtoisesti! Uskomatonta toteaa leirimme pappi! Äänestimme ja tuloksena oli, että melkein kaikki halusivat päästä osalliseksi kulttuurikaupungin avajaisista.

Ohjelmassa esitetään välähdyksiä Hair –musikaalin harjoituksista ja kerrotaan siitä, kuinka ihan tavalliset ihmiset tulevat esittämään musikaalin. Siis Matti ja Maija meikäläiset. Huudahdukset ”mun naapuri” ja ”mun ope” on tuolla, kuuluvat ohjelman edetessä.

Kirkon kasvatustyössä painotetaan tällä hetkellä nuorten osallisuutta. Osalliseksi pääseminen on tärkeää. Osalliseksi pääsee tarttumalla itse asioihin ja ilmiöihin, tulemalla ja tekemällä. Usein osalliseksi pääseminen vaatii hiukan rohkeutta ja heittäytymistä. Osallisuus on myös kuulumista johonkin ja mahdollisuutta vaikuttaa itseä koskeviin asioihin.

Kulttuuri asuu meissä ja meillä. Kulttuuri asuu myös seurakunnassa. On asunut jo 2011 vuotta. Seurakunnissa on Taivallista kulttuuria tarjolla jokaiselle. Osalliseksi voi myös kutsua. Tule osalliseksi Taivallisesta kulttuurista. Tule täällä on sinun kokoisesi paikka.

Kulttuurikaupungin tarjonnasta minä aion muuten mennä katsomaan ainakin sen Hair –musikaalin. Naapurimme on jo kutsunut meidät katsomaan esitystä. Ja sitten kiinnostaisi nähdä Matteus- passio Logomossa ja miksei Mysterio Buffokin, jonka esittäjäksi on heittäytynyt kirkkoherra.

Eeva Lahti