Terveisiä seurakunnan sydämestä eli lähetystyön rintamalta

Tuoreena lähetyspappina olen saanut pureutua lähetystyöhön. On ollut ilo tutkia lähetystyötä, sillä lähetystyön keskiössä on ilosanoman julistaminen sekä köyhyydessä ja puutteessa elävien auttaminen.

”Kiitos, nyt kylässäni on kaivo josta saamme puhdasta vettä. Aikaisemmin meidän täytyi kävellä 10 km viereiseen kylään hakemaan puhdasta vettä” sanoo, poika Afrikassa. ”Elämääni ei enää hallitse toivottomuus ja päämäärättömyys sillä olen löytänyt elämän tarkoituksen kun yhteys Vapahtajaani, Jeesukseen Kristukseen syntyi” kertoo nuori nainen Hongkongissa. Tästä on siis kyse lähetystyössä! Saamme viedä apua ja evankeliumin ilosanoman muille. Toivoa emme itsessämme voi viedä kenellekään, vaan se toivo syntyy ainoastaan kun ihminen saa kuulla ja vastaanottaa ilosanoman alkaa ihmisessä usko jonka kautta syntyy toivo.

Ilman lähetystyötä ei ole seurakuntaa, kirkkoa. Lähetystyön alkupiste on Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus. Siitä kaikki lähti. Ensimmäiset kristityt saivat lähetyskäskyn suoraan ylösnousseelta Herraltaan, Jeesukselta ja Pyhän Hengen voimassa he ryhtyivät tekemään lähetystyötä. Muutamissa vuosikymmenissä oli koko tunnettu maailma saavutettu. Ilman radiota, tv:tä tai nettiä. Ilman autoja, junia tai lentokoneita. Tämä oli ihme. Jumalan voimalla ja Jumalan johdatuksessa kaikki on mahdollista. Tieto ilosanomasta kulki ihmiseltä ihmiselle, sydämeltä sydämelle.

Vuosien saatossa kun monet tekivät lähetystyötä saavutti tuo ilosanoma meidätkin. Nyt saamme kiitollisin mielin jatkaa tätä lähetystyötä ja viedä evankeliumia eteenpäin. Tuo Jeesuksen antama lähetyskäsky on aivan yhtä paljon voimassa tänään 2011 jKr. kun se oli vuonna n. 33 jKr. Tänäkin päivänä Jumala lahjoittaa uskon, pelastaa ja antaa toivon jonka saamme jakaa kanssaihmisille täällä Raisiossa sekä tuolla muussa maailmassa. Tänäkin päivänä tuo sanoma kulkee ihmiseltä ihmiselle, sydämeltä sydämelle.

Sanotaan, että lähetystyö on seurakunnan sydän tai sielu. Niin, seurakunnan ensisijainen tehtävä on viedä ilosanomaa Jeesuksesta eteenpäin, ts. että tämä sanoma tavoittaisi kaikki ihmiset. Miksi emme haluaisi jakaa tätä vapauttavaa sanomaa armosta ja anteeksiantamuksesta muille kun olemme sen itse saaneet? Jokainen kristitty on siis saanut Jumalalta kutsun tehdä lähetystyötä.

Meidän lähin lähetyskenttä onkin kun astumme kotiovesta ulos. Voimme siis ajatella, että olemme lähetettyjä arjessamme. Kun menet esim. työpaikalle tai harrastukseen, niin saat uskoa sen todeksi, että Jumala on lähettänyt sinut sinne kertomaan ilosanomasta. Koska Jumalalla ei ollut ketään muuta kuin juuri sinut juuri sillä paikalla jolla olet. Jumala on lähettänyt meidät maailmaan kertomaan ilosanomasta ja kuuluuhaan Raisiokin maailmaan?

Sen lisäksi, että Jumala on lähettänyt meidät tekemään lähetystyötä, on meillä mahdollisuus olla lähettämässä ja tukemassa ihmisiä jotka lähtevät sinne missä ihmiset eivät vielä ole kuulleet Jeesuksesta eikä siellä ole kristillistä seurakuntaa. Jotkut saavat Jumalalta kutsun lähteä ulkomaille lähetystyöhön, jotkut saavat kutsun tehdä lähetystyötä omalla paikallaan kotimaassa. Kumpikin on yhtä arvokasta, sillä tehtävän arvokkuus ja tärkeys perustuu kutsun antajaan, ei tehtävän sisältöön tai paikkaan.

Tukekaamme toisiamme rukouksin tässä suuressa ja tärkeässä tehtävässä johon Jumala meitä kutsuu yksittäin ja seurakuntana. Ole siunattu ja lähetetty Jeesuksen nimessä!

Pyry Winter

lähetyspappi