Yksin en kulje hetkeäkään

Pääsiäinen on jo melkein ovelle, niin kuin sanonta kuuluu. Elämme hiljaisen viikon aikaa, mikä on jo vanha tapa kristillisessä perinteessämme. Hiljainen viikko alkoi jo eilen, palmusunnuntaina. Palmusunnuntai merkitsee monelle pajunkissoja ja herkkuja, silloin virpojat ovat liikenteessä.  Samaan tapaan Jeesuskin lähti liikkeelle.

Hiljainen viikko onkin pyhitetty juuri tälle Jeesuksen matkalle, silloin kokoonnutaan seuraamaan kärsimyshistorian tapahtumia. Näitä tapahtumia voi seurata jumalanpalveluksissa, mitä hiljaisella viikolla nimitetään ahtisaarnoiksi. Ahtisaarnoja pääsee kuulemaan myös meidän kirkkoomme.

Hiljainen viikko ei suinkaan tarkoita sitä, että seurakunta olisi hiljaa. Hiljaisella viikolla suuri juhla on lähellä ja sen sanomaa halutaan viedä eteenpäin.

Pääsiäistä on edeltänyt paastonaika mutta kuinka paljon sitä nykyään enää vietetään? Kaupat ovat pulloillaan herkkuja ja ensimmäiset suklaamunat olivat jo hyvissä ajoin maaliskuussa kaupoissa. Paastonaika voisi kuitenkin rohkaista terveelliseen elämään ja miettimään omia ruokailutottumuksiaan sekä sitä, miten itsekuria pystyy kehittämään ja siirtämään mielitekoja. Toisaalta paastonaika on hyvä hetki pysähtyä omassa hengellisessä elämässä ja miettiä, mikä elämässä on tärkeää ja miten elää Jeesuksen opetusten mukaisesti.

Meillä oli palmusunnuntaina seurakuntatalolla Hengellisten toivelaulujen konsertti, minkä tuotto meni Yhteisvastuun hyväksi. Paikalla oli paljon väkeä kuuntelemassa kauniita lauluja, tapaamassa muita ihmisiä ja tekemässä hyvää. Seurakuntasaliin kokoontui niin Raision Harmonikkakerho, seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, seurakuntalaisia, raisiolaisia. Se oli hieno hetki viettää palmusunnuntaita ja aloittaa hiljainen viikko.

Konsertissa laulettiin mitä kauneimpia ja koskettavimpia toivelauluja, tässä loppuun ensimmäinen säkeistö minulle uudesta laulusta, minkä sain kuulla palmusunnuntaina:

// Yksin en kulje, en hetkeäkään.

Vierelläin aina mä Jeesuksen nään.

Suojellen, varjellen, nostaen, auttaen.

Kanssain Hän käy kautta maailman tän.

Suojellen, varjellen, nostaen, auttaen.

Kanssain Hän käy kautta maailman tän. //

Oikein hyvää pääsiäistä kaikille!

Mia Piiparinen