Raision kirkko yöllä

Kirkko ja hautausmaa

Pyhän Martin kirkko sijaitsee Raision keskustassa. Kirkkoa ympäröi kaunis kirkkomaa. Lähimpänä kirkkoa sijaitsevat vanhimmat haudat sekä arkkuhautapaikat. Uusinta hautaustapaa edustaa ns. Kirkkauden Kappeli, lasilla katettu, ikivihreä kappeli sekä Ikirauhan kalliot, joihin voidaan haudata tuhkauurna tai tuhka ilman uurnaa.

Raision hautausmaata on pyritty kehittämään jatkuvasti, ja nykyään hautausmaa on puistomainen, kaunis kokonaisuus Raision keskustassa. Hautausmaata on myös laajennettu vuosien varrella useaan otteeseen. Viimeisimmän arkkuhautausmaalaajennuksen ja Ikirauhan kalliot -uurnahautausmaan on suunnitellut arkkitehti Bey Heng, jonka mukaan kirkkomaan tehtävänä on tuoda lohtua ja virvoitusta eläville.

Pitäjän ja kaupungin väkiluvun nousun myötä on hautausmaan laajennusten tarve ollut leimaa-antava jo monien vuosikymmenten ajan.