Kirkkauden kappeli

Kirkkomaalla sijaitseva Kirkkauden kappeli on ainutlaatuinen uurnahautausmaa. Vuonna 1992 valmistunut Kirkkauden kappeli on teräsrunkoinen ja lasiseinäinen rakennus, joka muodostaa erityisen osan hautausmaata.

Rakennuksen tilat on jaettu kahteen kerrokseen, yläosassa on muistopöytä, kolumbaariopylväät ja sakastitila. Varsinainen hauta-alue sijaitsee alakerroksessa, jonne voidaan tuhka laskea uurnassa, kääreessä tai sellaisenaan käyttäen ns. kuljetusuurnaa.

Kappelin alakerran maalattia pidetään sulana talvella. Se mahdollistaa hautaanlaskut myös aikana, jolloin maa muuten on roudassa. Kappelissa on tilaa noin 3 000 vainajalle.

Maanpeittokasvina on muratti, joka peittää osan hauta-alueesta, osa on hiekkapinnalla. Muita kasveja on mm. neidonhiuspuu, hibatuija, oliivipuu.

Rakennusmateriaaleina on käytetty Taivassalon punaista graniittia ja runkorakenne on terästä ja seinärakenteet oleellisilta osiltaan lasia.

Lämmitys tapahtuu sähköisellä kattolämmityksellä. Talvella lämpötila pyritään pitämään + 4-5 C asteen lukemissa, tarvittaessa kovalla pakkasella käytetään puhaltimia.

Kukat ja kynttilät

Kukkatervehdyksiä varten kappeliin alakertaan on sijoitettu graniittinen kukkapöytä, johon omaiset voivat tuoda kukkatervehdyksiään. Käytössä on seurakunnan maljakoita.

Kynttilöitä saa polttaa ainoastaan Kirkkauden kappelin ulkopuolelle sijoitetulla graniittipöydällä.

Muistolaatat

Kirkkauden kappeli on muistolehto, johon ei aseteta hautamuistomerkkejä. Kappeliin haudattujen messinkiset muistolaatat nimi-, syntymäaika- ja kuolinpäivätietoineen, voidaan kiinnittää kappelin sisäpuolella sijaitseviin graniittipylväisiin.

Seurakunta huolehtii muistolaattojen tilauksesta, kaiverruksista sekä kiinnittämisestä. Muistolaatan hinta on kokonaisuudessaan 74,40 € (sis. alv).

Lisätietoja:

toimistonhoitaja Taina Dahlgren