Käytännön järjestelyt

Seurakuntatoimistoon otetaan yhteyttä, kun halutaan

• varata vihkiaika
  • varata vihkipappi ja kanttori
  • suorittaa avioliiton esteiden tutkinta

Vihkimisen toimittaa ensisijaisesti vihkivuorossa oleva Raision seurakunnan pappi. Mikäli vihkimisen toimittajaksi halutaan tietty pappi, on syytä ottaa häneen henkilökohtaisesti yhteyttä hyvissä ajoin.

Ennen vihkitoimitusta sovitaan papin kanssa toimituskeskustelusta ja mahdollisesta harjoittelusta. Hänen kanssaan tutustutaan, keskustellaan avioliiton merkityksestä ja käydään läpi vihkimiseen liittyviä asioita, mm. vihkitoimituksen eri vaihtoehtoja.

Vihkipaikka

Vihkiminen voidaan toimittaa esim. kirkossa, seurakuntatalon kappelissa tai kotona. Kirkko on syytä varata hyvissä ajoin seurakuntatoimiston kautta.

Varsinkin kesällä kirkossa voi olla vihkimisiä tunnin välein, joten kovin mittavien koristusten rakentaminen ja pitkät ohjelmanumerot eivät ole mahdollisia. Nämä kannattaa keskittää hääjuhlan pitopaikkaan. Vihittävät voivat tutustua vihkikirkkoonsa esimerkiksi vihkijän kanssa sovittavan harjoituksen yhteydessä.

Kustannukset

Seurakunnan jäsenelle vihkipaikka ja muu toimitukseen tavanomaisesti kuuluva järjestely on ilmaista.

Seurakunnan tiloja voi vuokrata hääjuhlaa varten. Lisätietoja tilojen varauksesta ja vuokrahinnoista saa seurakuntatoimistosta ja hinnastosta.

Tilojen koristelu

Vahtimestari tai suntio neuvoo sinua kirkon koristeluun liittyvissä kysymyksissä. Muistathan poistaa koristeet välittömästi vihkitoimituksen jälkeen, jotta seuraavalle parille jää siisti kirkko.

Riisiä saa heittää kirkon portaiden ulkopuolella siten, etteivät riisit jää ovensuuhun ja kulkeudu sisään.