Hautajaiset

Hautaukseen liittyy inhimillisiä tunteita, kristilliseen uskoon liittyviä ajatuksia ja käytännön järjestelyjä. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Elämään kuuluvat luopuminen ja jäähyväiset. Jokainen meistä luopuu ja suree omalla persoonallisella tavallaan.

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saat myös keskusteluapua surun keskellä. Syksyisin ja vuodenvaihteen jälkeen alkavat sururyhmät on tarkoitettu läheisensä menettäneille tueksi ja avuksi surun käsittelyyn.

Kaikilla kuollessaan Raisiossa kirjoilla olleilla on oikeus tulla haudatuksi seurakunnan hautausmaalle. Seurakunta osoittaa kuitenkin tarvittaessa, omaisten pyynnöstä hautasijan erilliseltä tunnustuksettomalta hautausalueelta.

Hautaan siunaamiseen ja hautaukseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä
Taina Dahlgren, puh. 044 716 0343 tai taina.dahlgren@evl.fi tai seurakuntatoimistoon puh. 02 436 0300 tai virasto.raisio@evl.fi .