Haudan kunnostus ja muistomerkit

Raision seurakunnan hautausmaalla on erilaisia alueita, aina perinteisistä arkkuhautapaikoista tuhkan sirottelualueisiin.

Arkkuhautapaikoilla käytetään useinmiten perinteisiä hautakiviä, myös luonnonkivien käyttäminen hautaumuistomerkkeinä on sallittua.

Ikirauhan kallioden uurnahauta-alueella on kortteleita, joissa on jo valmiit hautamuistomerkit. Ne korttelit, joilla valmista muistomerkkiä ei ole, omaiset voivat vapaasti valita oman yksilöllisen hautamuistomerkin. Kivikkopuutarhan korttelissa on paikallaan valmiita luonnonkiviä, joita saa käyttää yksityisinä hautamuistomerkkeinä.

Kirkkauden kappelissa ja sirottelualueilla on kookkaat graniittipaadet, joihin voidaan kiinnittää vainajien nimilaatat.

Hautamuistomerkki voidaan valmistaa luonnon aineksista, kuten metallista, puusta tai kivestä. Muista aineista, esimerkiksi betonista valmistettuja hautamuistomerkkejä ei hautausmaille saa pääsääntöisesti tuoda.

Hautamuistomerkeistä ja niiden pystyttämisestä eri alueilla oleville haudoille on yhtenäiset määräykset. Hautamuistomerkkisuunnitelma vaaditaan kaikista hautausmaalle asennettavista hautakivistä.

Lue lisää muistomerkeistä.