Hautamuistomerkit

Raision seurakunnan hautausmaalla on erilaisia hauta-alueita perinteisistä arkkuhauta-alueista erilaisiin uurnahauta- ja sirottelualueisiin.

Arkkuhautapaikoilla käytetään useimmiten perinteisiä hautakiviä. Myös luonnonkivien käyttäminen hautamuistomerkkeinä on sallittua.

Ikirauhan kallioilla on myös uurnahauta-alueita, joilla on valmiina hautamuistomerkki. Niillä alueilla, joilla valmista muistomerkkiä ei ole, mutta muistomerkin asentaminen on sallittua, omaiset voivat valita oman yksilöllisen hautamuistomerkin. Kivikkopuutarhan uurnahauta-alueella on paikallaan valmiita luonnonkiviä, joita saa käyttää yksityisinä hautamuistomerkkeinä.

Kirkkauden kappelissa ja sirottelualueilla on kookkaat graniittipaadet, joihin voidaan kiinnittää vainajien nimilaatat.

Hautamuistomerkki voidaan valmistaa luonnon aineksista, kuten metallista, puusta tai kivestä. Muista aineista - esimerkiksi betonista - valmistettuja hautamuistomerkkejä ei hautausmaille saa pääsääntöisesti tuoda.

Hauta-alueilla on omat hautamuistomerkkimääräyksensä. Kaikista hautausmaalle asennettavista hautakivistä vaaditaan hyväksytty hautamuistomerkkisuunnitelma.