Hautausmaa

Raision hautausmaa talvella 2016

Raision Pyhän Martin kirkkoa ympäröi kauniiksi mainittu hautausmaa. Lähimpänä kirkkoa sijaitsevat vanhimmat haudat sekä muut arkkuhauta-alueet. Uudempaa hautausmaata edustaa Ikirauhan kalliot ja sen alueella sijaitseva Kirkkauden kappeli, lasilla katettu, ikivihreä kappeli, jonka alakertaan murattien alle voidaan haudata vainajan tuhkauurna tai tuhka ilman uurnaa.

Raision hautausmaata on pyritty kehittämään jatkuvasti, ja nykyään hautausmaa on puistomainen kokonaisuus Raision keskustassa. Hautausmaata on myös laajennettu vuosien varrella useaan otteeseen. Viimeisimmän arkkuhautausmaalaajennuksen ja Ikirauhan kalliot -uurnahautausmaan on suunnitellut arkkitehti Bey Heng, jonka mukaan kirkkomaan tehtävänä on tuoda lohtua ja virvoitusta eläville.

Pitäjän ja kaupungin väkiluvun nousun myötä on hautausmaan laajennusten tarve ollut leimaa-antava jo monien vuosikymmenten ajan.

Liitteet: