Rippikoulu

Raision seurakunnassa rippikoulun käy vuosittain noin 250 nuorta. Tämä on noin 90 % koko ikäluokasta. Valtaosa nuorista käy rippikoululeirin seurakunnan Viherlahden leirikeskuksessa.

Raision seurakunnan rippikoulutyöstä vastaa pastori Karoliina Haapakoski.

Rippikouluun liittyy opetustuntien lisäksi erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on tavallisesti noin viikon mittainen.

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta, eli siellä tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Samalla tutustut omaan seurakuntaasi, sen toimintaan ja työntekijöihinkin. Rippikoulu on myös mahdollisuus pohtia monenlaisia elämään liittyviä asioita.

Rippikoulun tavoite

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippijuhla eli konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä rippikoulun käyneet tunnustavat uskonsa ja saavat siunauksen.