Kysymyksiä ja vastauksia

En kuulu kirkkoon, voinko tulla rippikouluun?

Rippikouluun osallistuminen ei edellytä kirkkoon kuulumista. Rippikouluesitteen saa koulusta uskonnonopettajalta, seurakunnasta rippikoulupapilta tai seurakuntatoimistosta.
Konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyden. Jollei sinua ole kastettu, mutta rippikoulun jälkeen haluat liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi, voi esim. rippikouluryhmäsi pappi kastaa sinut rippikoulun päätyttyä ennen konfirmaatiota.

Voinko käydä riparin muualla kuin Raisiossa?

Raisiolainen nuori voi halutessaan käydä riparin muualla kuin Raision seurakunnassa. Usein kuitenkin muut ripareita järjestävät tahot antavat tehtäväksi tutustumisen omaan kotiseurakuntaan. Tällöin olisi hyvä ottaa yhteys Raision rippikoulupappiin jo syksyllä, jotta tutustuminen voidaan järjestää mahdollisimman joustavasti ja mukavasti.

Milloin rippikoulun voi käydä?

Yleensä rippikoulu käydään sen vuoden aikana, jolloin täyttää 15 vuotta. Joissakin tilanteissa on mahdollista tulla rippikouluun esim. vuotta myöhemmin.

Hieman vanhempanakin rippikoulun voi käydä yksityisopetuksena papin kanssa jutellen tai armeijan yhteydessä.

Jos jokin muu asia rippikoulussa mietityttää tai jos sinulla on kysyttävää aiheesta, soita tai lähetä sähköpostia Karoliinalle!

Rippikoulupastori Karoliina Haapakoski