Pitkäperjantain illan "Ristinjuhla"

14.04.2017 - 18:00

Martinus-kuoro, Lauluyhtye Ikiduuri, Stephen Evans,
solisteina Jan-Erik Lind, tenori, ja Onni Pietarinen, basso, Jukka Saarinen, urut
esittävät John Stainerin teoksen The Crucifixion (Ristiinnaulitseminen)

The Crucifixion: A Meditation on the Sacred Passion of the Holy Redeemer eli Ristiinnaulitseminen, meditaatio Pyhän Pelastajan pyhästä kärsimyksestä on oratorio, jonka John Stainer sävelsi vuonna 1887. Se on sävelletty sekakuorolle, uruille ja basso- ja tenorisolisteille. Stainerin tarkoituksena oli että suurin osa kirkkokuoroista pystyisi sitä esittämään. Siihen kuuluu viisi seurakuntavirttä, joista neljä on tässä esityksessä korvattu suomalaisilla virsillä. Tekstin kirjoitti W.J. Sparrow Simpson. Teos on omistettu "minun oppilaalleni ja ystävälleni W. Hodgelle ja Marylebonen kirkkokuorolle", joka kantaesitti sen 24.helmikuuta 1887.