Miten voin osallistua?

Lähetystyön tekemiseen on mahdollista osallistua useilla eri tavoilla. Ajan tai rahan puute eivät ole este tämän seurakunnan perustehtävän toteuttamisessa. Jumalanpalveluksen loppusanoina sanotaan usein: " Menkää rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten." Siitä lähtee lähetystyöhön osallistuminen.

Jo kirkossa yhteisen esirukouksen aikana olemme tukemassa lähetystyötä. Toisinaan, erityisinä lähetyspyhinä, esirukouksessa mainitaan erikseen kaikki seurakunnan nimikkolähetit ja nimikkokohteet. Toisinaan rukous on yhden lauseen mittainen; Siunaa lähetystyötä.

Toinen kirkossa tapahtuva lähetystyön tukeminen on kolehti. Toisinaan se kerätään jollekin Suomen seitsemästä virallisesta lähetysjärjestöstä, usein vain koruttomasti omalle nimikkotyölle. Kirkosta, eteisestä, löytyy myös lähetyskynttelikkö, johon voi pienellä summalla ostaa kynttilän ja sytyttää sen rukoukseksi lähetystyön puolesta.

Pienenä kädenojennuksena lähetystyölle on myös vanhojen korttien, ensipäiväkuorien, postimerkkien ja vanhojen rahojen lahjoittaminen. Ainakin Suomen Lähetysseura järjestää vuosittain 2-3 huutokauppaa, joissa keräilijät huutavat näitä kokoelmiinsa. Vanhoja rahoja lukuunottamatta kortteja jne. voi toimittaa suoraan lähetysjärjestöille tai lähetyssihteerin kautta. Rahojen suhteen kannattaa olla suoraan yhteydessä lähetysjärjestöön.

Lisätietoja saa lähetyssihteeriltä.