Myyjäiset

Raision seurakunta järjestää kaksi kertaa vuodessa myyjäiset, joiden tuotto käytetään oman seurakunnan lähetystyön tukemiseen.

Myyjäiset ovat yleensä ensimmäisen adventtisunnuntain tienoilla ja Palmusunnuntaina ennen Hiljaista viikkoa ja ylösnousemuksen juhlaa.

Myyjäiset ovat mahdollisuus tehdä hyvää, tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Myyjäisiä valmistellaan leipomistalkoiden merkeissä Kokinvuoren seurakuntakodilla pari päivää ennen tapahtumaa. Kakut, sämpylät jne. paistuvat siellä kahdessa isossa uunissa. Jäähtyneet tuotteet pakataan aina elintarvikeviraston hyväksymällä tavalla, niin että valmistusaineluettelo ja leipomispäivämäärä näkyvät. Tuotteet ovat aina pakastamattomia tuoretuotteita. Myyntivalikoimista löytyy usein myös munattomia ja gluteenittomia tuotteita. Kaikki tuotteet tehdään suoraan laktoosittomiksi tai vähälaktoosisiksi.

Myyjäisten valmisteluista, myyjäisistä ja lopputöistä vastaavat useat vapaaehtoiset. Toisen lahjana ovat jauhopeukalot, toiset nauttivat olostaan myyjinä ja joillekin on luotu matemaattisia lahjoja, joilla selviää kassanlaskusta leikiten.

Adventtimyyjäisten yhteydessä seurakuntatalon pihapiiristä löytyvät myös partiolaisten myyjäiset. Suuren suosion on vuosien varrella saanut Herrojen Keittiön lohisoppa, jonka vapaaehtoiset miehet keittävät adventtimyyjäisten yhteydessä ostettavaksi ja nautittavaksi.