Ystävyysseurakunnat ja -kirkko

"Ystävyysseurakuntatoiminnan tarkoituksena on edistää kirkkojen, seurakuntien ja niiden jäsenten keskinäistä yhteyttä sekä kasvamista yhteisessä kristillisessä uskossa ja palveluvastuussa." (Kirkon ulkoasiain keskus)

Raision kirkossa rukoillaan ystävien puolesta Rovaniemellä, Virossa sekä El Salvadorissa.

Harju-Madisen seurakunta, Viro

Viron ystävyysseurakuntatyö on Naantalin rovastikunnan yhteistoimintaa 90-luvun alusta alkaen. Harju-Madisen seurakunta on pieni ja se sijaitsee länsirannikolla Keilan ja Padisen läheisyydessä. Seurakunnan kirkkoherrana toimii nykyisin Joel Siim. Yhteistyötä koordinoi rovastikunnan työryhmä, jossa Raision edustajana on diakoni Leena Nieminen.

Lisätietoa Harju-Madisen seurakunnasta.

Rovaniemen seurakunnan Ounasjoen seurakuntapiiri / Meltauksen kappeli

Rovaniemen Meltaukseen solmittiin ystävyyssuhteet 70-luvulla. Meltauksen kappeli on Ounasjoen seurakuntapiiriä. Meltauksessa on oma kuoro, kotipyhäkoulu ja eläkeläisten kerho. Jumalanpalveluksia pidetään kaksi kertaa kuukaudessa Meltauksen omassa kappelissa.

Ounasjoen seurakuntapiiri.

El Salvadorin luterilainen kirkko

El Salvadorin luterilainen kirkko on arkkihiippakunnan kumppanuuskirkko. Raision seurakunta osallistuu  kumppanuuteen tukemalla El Salvadorin kirkon työtä mm. vuosittaisilla kolehdeille.

Varojen lahjoittaminen ei ole ainoa tuen muoto, vaan ystävinä olemme myös sitoutuneet pitämään yhteyttä ja rukoilemaan toistemme puolesta. Raisiossa elsalvadorilaisia vieraita on käynyt jo neljä kertaa!