Nimikkokohteet ja lähetit

Sanat nimikkolähetti ja nimikkokohde tulevat vanhasta verbistä nimikoida. Kuten Jumala on meidät nimeltä yhteyteensä kutsunut, on Raision seurakunta saanut kutsua ja nimikoida lähetystyöntekijät ja -kohteet yhdessä Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Raision seurakunta on mukana Aasiassa ja Afrikassa.

Suomen Pipliaseuran kautta olemme tukemassa työtä, jossa jokaiselle kiinalaiselle voitaisiin taata omakielinen Raamattu. Projektissa kohteemme on raamattupainopaperin hankinta.

Kiinan erillisalueella Hongkongissa, työskentelee Ulla Tuovinen. Ullan tehtävä on toimia kirkollisen työn koordinaattorina kiinalaisten parissa Hongongin lisäksi myös Manner-Kiinassa ja Taiwanilla. Koulutukseltaan Ulla on kanttori ja toiminut pitkään myös Kirkkohallituksen musiikkikouluttajana.

Thaimaassa Raision seurakunnalla ja Suomen Lähetysseuran ylläpitämällä "Armon kodilla" on pitkä yhteinen historia. Armon koti on äitien ensikoti, jossa on mahdollista selvitellä elämän kiemuroita, opetella lasten hoitoa ja opiskella ompelijan ammatti.

Afrikassa sisällissodasta toipuvassa Angolassa tuemme Suomen Lähetysseuran yhtä vanhimmista kohteista. Shangalalan opistossa toteutettavia musiikki- ja rummunrakennuskursseja. Nämä molemmat kurssit ovat myös osa tulevien pyhäkouluopettajien koulutusta.

Tansaniassa ekumeeninen Lähetyslentojärjestö MAF operoi lentäjä-pappi Jarkko Korhosen ja Pirita Korhosen sekä lasten Samuelin,Jeremiaan ja Iiriksen voimin apua sinne, missä ei ole teitä tai mihin muuten apua tarvitaan nopeasti.

Suomen Lähetysseuran aluejohtajana Israelissa työskentelee Vesa Lehtelä. Tänä syksynä myös hänen vaimonsa Sari Lehtelä pääsi viimein Jerusalemiin. Hän huolehtii mm. kummiyhteistyöstä.