Konsertit

Raision seurakunta tarjoaa laadukkaita konsertteja aina perinteisestä kirkkomusiikista nykysävelmiin.

Martinus-kuoron Adventtikonsertti Raision kirkossa 3.12. klo 18

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina järjestetään Martinus-kuoron perinteinen adventtikonsertti kirkossa. Kuoro on perustettu vuonna 1947 ja sitä on johtanut mm. kanttorit Martti Korpela, Sauli Hannuksela, Katarina Engström ja nyt hänen sijaisensa Stephen Evans. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Martinus-kuoro on nuorekas ja aktiivinen hengellisen musiikin kuoro, joka toimii Raision seurakunnassa avustamalla messuissa ja pitämällä omia konserttejaan. Adventtikonsertin ohjelmisto on perinteinen, mutta mukaan mahtuu myös muutama vaativampi sävellys, kuten Händelin Halleluja-kuoro, Bachin ”Kristus, valo valkeuden” ja ”Oi valmistu, Siion” sekä adventtivirsiä uudesta virsikirjan lisävihosta. Kuoroa johtaa kanttori Stephen Evans, joka esittää J. S. Bachin preludi-alkusoiton virteen 163 ”Herätkää!” eli ”Wachet auf!”

Muina lauluina kuoro esittää Vesa Erkkilän ”Nostakaa päänne, te portit”, Asko Rautioahon ”Valmistu, Herran kansa” ja Osmo Tolosen Adventtilaulun.

Martinus-kuoroon kuuluu noin 30 eri-ikäistä hyvin sitoutunutta laulajaa. Kuoro harjoittelee kerran viikossa, ja pitää laululeirin kaksi kertaa lukukaudessa. Kuoro on tehnyt esiintymismatkoja Budapestiin, Tallinnaan, ja Tukholmaan. Se esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa ja osallistuu tänä vuonna mm. Raision kaupungin itsenäisyyspäivän pääjuhlaan laulamalla Finlandian.

Seurakunta pääsee mukaan veisaamaan Hoosiannaa ja laulua Maa on niin kaunis.
Adventin sanan esittää kirkkoherra Pertti Ruotsalo.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 5 €.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JUHLAKONSERTTI  "FINLANDIA  -  SUOMI  100 V."

Sauli  Hannuksela,  laulu
Kalevi  Kiviniemi,  urut

Su  26.11.2017  klo  18  Raision  kirkossa

Urkumaestro Kalevi Kiviniemi ja kanttori Sauli Hannuksela konsertoivat Suomen juhlavuoden kunniaksi Raision kirkossa

Ympäri maailmaa konsertoiva urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja kanttori Sauli Hannuksela esittävät juhlakonsertin "Finlandia - Suomi  100 v." Raision kirkossa  sunnuntaina  26.11.

Kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva Kalevi Kiviniemi on saanut varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttitaloja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa. Kiviniemi on kutusttu myös "urkureiden" mekkaan ja Pariisin Notre Dameen. Maailman metropolien konserttikutsuista huolimatta Kiviniemi edelleenkin pitää aivan yhtä suuressa arvossa konsertteja kotimaassa, pienimmilläkin paikkakunnilla. Itsekin Kiviniemi on lähtöisin aikoinaan pienestä etelä-pohjalaisesta Jalasjärven kunnasta.

Levytyksiä Kiviniemi on tehnyt yli 160 ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta-  ja yhden platinalevyn. Vuonna 2009 Kiviniemi vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon.

Sauli Hannuksela toimii Ruskon seurakunnan kanttorina ja hänet tunnetaan myös aktiivisena kuoronjohtajana. Hannuksela on myös Luminos-lauluyhtyeen taiteellinen johtaja. Urkutaiteilija Kiviniemen kanssa hän esiintyi ensimmäisen kerran viime keväänä.

Konsertissa Hannuksela laulaa mm. Oskar Merikannon sekä Jean Sibeliuksen lauluja. Kiviniemen  sooloina  kuullaan  mm. Kiviniemen säveltämä Toccata sekä juhlava urkuversio Sibeliuksen Finlandiasta.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijoiden levyjä. Kaikki maksut käteisellä.
Vapaa pääsy, Ohjelma 15€.

Martinus-kuoron Adventtikonsertti, Raision kirkko,

su 3.12. klo 18,