Konsertit

Raision seurakunta tarjoaa laadukkaita konsertteja aina perinteisestä kirkkomusiikista nykysävelmiin.

Sellokonsertti Raision kirkossa, su 8.10. klo 18

Säveltäjinä Barriere, Haydn, Mozart, Vivaldi ja sikermä suomalaisia kansanlauluja

Selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen,

Stephen Evans, piano ja urut

Konsertti Reformaation kunniaksi, Raision kirkko,

su 29.10 klo 18

Hanna Ekblom, sopraano,

William Thorburn, trumpetti

Stephen Evans, piano ja urut

Pastori Antti Pajunen, juonto

Konsertissa lauletaan ja soitetaan virsi muunnelmineen 377 Sun haltuus, rakas Isäni, ja sen sisarversio, virsi 236, Kätesi laske. Säveltäjinä J.S.Bach, Clarke, Händel, Pachelbel ja Stanley.

Jämsänkoskelainen sopraano Hanna Ekblom aloitti musiikin opiskelun pianonsoitto pääaineenaan Keski-Suomen konservatoriossa. Lauluopinnot alkoivat ensin sivuaineena Virpi Kilpelän johdolla Hannan ollessa 15 -vuotias. Myöhemmin laulusta tuli ensisijainen instrumentti ja opettajaksi vaihtui Päivi Virolainen-Kalpio. Lauluopinnot jatkuivat vaikka ammatiksi tulikin puutarhuri. Nykyisin hyvinvointialan yrittäjänä toimiva Hanna siirtyi 2014 Jaakko Ryhäsen oppilaaksi. Vuodesta 2017 hän on käynyt lisäksi myös Hedvig Paulig-Bromanin oppilaana.

Hanna on Jämsäläisille tuttu esiintyjä ja konsertoinut myös muualla Suomessa.

Kesällä 2017 hän oli mukana Mänttä-Vilppulassa esitetyssä ”Kitusuon Sofia”-kansanoopperassa.

William Thorburn opiskeli kornetinsoittoa Skotlannissa George Baxterin ja Enoch Jacksonin johdolla.  Hän toimi konserttimestarina eri Brass Bandeissa Isossa-Britanniassa. Suomeen muutettuaan hän jatkoi opintoja Helsingin Konservatoriossa.  Hänen päätyönsä oli Turun Kaupunginteatterin orkesterissa yli 30 vuotta.  Lisäksi hän on soittanut lukuisten eri orkesterien ja artistien kanssa konserteissa ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut solistina Ruotsissa, Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Virossa.

Isänpäivän kirkkokonsertti, Raision kirkko, su 12.11. klo 18,

Mikko Laiho, baritoni, Stephen Evans, piano ja urut.

Säveltäjäniminä Bach, Händel, Kilpinen, Kuula, Merikanto, Rossini, Schumann, Sibelius, R. Strauss sekä Isänpäivävirsi 974 seurakunnan kanssa.

Mikko Laiho on opiskellut laulua, sellonsoittoa ja urkujensoittoa Turun konservatoriossa, ja Turun Musiikkiakatemiassa, jossa suoritti yksinlaulun B-tutkinnon Jouni Kuorikosken johdolla syksyllä 2012. Syksystä 2016 alkaen Laiho on täydentänyt opintojaan Sibelius-Akatemian Kuopion koulutusyksikössä. Laiho on opiskellut myös orkesterinjohtoa yksityisesti Pertti Pekkasen oppilaana.

Mikko Laiho toimii Turun Paattisten seurakunnan vt. kanttorina. Hän on laulanut useiden kirkkomusiikkiteosten solistina Turun seudulla. Laiho on myös vokaaliyhtye Schola Cantorum Aboensiksen jäsen.

Vapaa pääsy, Ohjelma 5€

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isänmaallinen kirkkokonsertti, Raision kirkko,

su 26.11. klo 18, Suomi 100-vuotias