Viherlahden luontopolut

Luontopolku yhdistää ekologian ja teologian

Raision seurakunnan Viherlahden leirikeskuksen uusi ympäristöaiheinen luontopolku johdattaa niin lapset kuin aikuisetkin pohtimaan kulkijat pohtimaan suhdettaan Luojaan, luontoon sekä lähimmäisiin.

Polku on kaikille avoin

Leirikeskukseen on rakennettu aikuisille että lapsille omat luontopolut. Luontopolut ovat kaikille avoimia. Leirialueen ulkopuolella sijaitsevan polun voi kiertää itsekseen tai osallistua toukokuussa järjestettäville avoimille opastetuille kierroksille. Itse leirialue on varattu vain seurakunnan omaan käyttöön.

Reitti kulkee osittain hiekkatietä, osittain metsäpolkuja ja kallionreunoja pitkin.

Viherlahden leirikeskuksen uusi luontopolku on rakennettu ympäristöystävällisin keinoin.

Opastettuja kierroksia

Seurakunta järjestää keväisin ja syksyisin kaikille avoimia opastettuja kierroksia luontopolulle.

Ryhmät ja yhdistykset voivat varata luontopolun opastuskierroksia seurakunnan työntekijöiden opastuksella. Ryhmien opastusten varauksista vastaa pastori Tiina Rautiainen.

Lapsille oma polku

Lasten luontopolku on puoli kilometriä. Luotopolun varteen tulee kahdeksan kuvataulua, joissa on otsikko sekä lasten mielikuvitusta inspiroiva, Kaarina Toivasen maalama kuva.  Tarkoituksena on, että lapset saavat kaikin aistein ja oman kokemuksensa kautta tutkia Taivaan Isän luomistyön kauneutta ja ihmeellisyyttä.

Aikuisten polulla pohditaan Raamattua

Aikuisten, noin 1,5 km pituisen reitin avulla pohditaan luonnon maisemissa Raamatun eri kohtia, joihin linkittyvät ympäristönäkökohdat. Jokaisessa taulussa on eväslaatikko (Raamatun kohta), pohdintapalsta sekä luontonurkka. Polku on merkitty maastoon sinisillä merkeillä.

opastetuista kierroksista: pastori Tiina Rautiainen
luontopolusta: ympäristöasiantuntija Hannele Siltala