Lasten luontopolku

Lapsia varten haluttiin tehdä oma lapsilähtöisesti suunniteltu luontopolku. Lapsilähtöisyys näkyy muun muassa siinä, että opastaulut ovat matalammat ja pienemmät ja niissä on tekstin sijaan herkät taiteilija Kaarina Toivasen maalaamat kuvataulut.

Kuvataulut ovat oiva lähtökohta lähestymistavalle, jossa luontoon tutustutaan kokonaisvaltaisesti eri aistein, lasten mielikuvitusta hyödyntäen. Tarkoituksena on, että lapset saavat leikin, eväiden syönnin, luonnon ihmettelyn ja tutkimusmatkailun lomassa myös rauhoittua ja hiljentyä.

Lasten luontopolun kuvataulut on pystytetty myös seurakuntatalon pihamaalle ja niihin voi käydä myös siellä tutustumassa. Lasten kuvatauluja hyödynnetään seurakunnan perhe- ja päiväkerhoissa sekä pyhäkouluissa.

Varaa lapsiryhmälle opastettu toiminnallinen luontopolkuretki

Mikäli haluaisit tulla lapsiryhmän (esim. päiväkoti- tai koululaisryhmä) kanssa toiminnalliselle ja lapsilähtöiselle luontopolkukierrokselle joko Pappilan pihamaalle Raisioon tai Viherlahden leirikeskukseen Merimaskuun, ole yhteydessä ympäristöasiantuntija Hannele Siltalaan, puh. 044 7160 380 tai hannele.siltala@evl.fi.