Arkkipiispan vaalissa äänestetään torstaina

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispanvaalissa äänestetään torstaina 18. helmikuuta. Äänestyksen tulos julkistetaan samana päivänä noin klo 15.

Odotettavissa on, että kukaan vaalin seitsemästä ehdokkaasta ei saa vaalissa yli puolta äänistä, ja kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta jatkaa toiselle kierrokselle. Mahdollinen toisen kierroksen vaali järjestetään 11. maaliskuuta.

Vaalissa ovat ehdolla Turun Katariinan seurakunnan kirkkoherra Martti Hirvonen, Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokanen, Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen sekä Turun arkkihiippakunnan piispa Kari Mäkinen.

Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa 2010. Hänet vihitään virkaansa Turun tuomiokirkossa 6. päivä kesäkuuta.