Bachia Pyhiinvaelluskonsertissa Raision kirkossa su 30.10.

Sellotaiteilija Markku Luolajan-Mikkola saapuu konsertoimaan Raision kirkkoon osana Pyhiinvaellus –konserttikiertuettaan, joka ulottuu kaikkiin Suomen keskiaikaisiin kirkkoihin. Konsertissa kuullaan J.S. Bachin musiikkia barokkisellolla esitettynä. Luolajan-Mikkola aloitti sellonsoiton opetuksen Sibelius-Akatemiassa vuonna 1970, jo ennen valmistumistaan, ja opettaa siellä edelleen barokkisellon ja gamban soittamista. Useat hänen entisistä oppilaistaan soittavat nykyään Euroopan johtavissa orkestereissa. Sibelius-Akatemian tutkinnon lisäksi Luolajan-Mikkola on suorittanut viola da gamban ja barokkisellon jatkotutkinnot Haagan Kuninkaallisessa konservatoriossa vuonna 1992. Markku Luolajan-Mikkola soittaa useita viola da gamba -soitinperheen soittimia ja historiallisia selloja, joilla hän tulkitsee laajaa, 1500-luvulta nykypäivään ulottuvaa ohjelmistoa.

Raision konsertin ohjelma koostuu Johann Sebastian Bachin musiikista. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 5 €. Lisätietoja Pyhiinvaelluskonserttikiertueen taustasta ym.: www.raisionseurakunta.fi/toiminta/musiikki/konsertit

Pyhiinvaelluskonsertti Raision kirkossa sunnuntaina 30.10. klo 18.