Barokkikonsertti ”Elämäni estradi” keskiaikaisessa kirkossamme 14.1.

Raision harmaakivikirkko on yksi maamme vanhimmista kirkoista. Sen rakennusvuotena on pidetty vuotta 1305 ja se on nimetty keskiajan pyhimyksen, Pyhän Martin mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa. Kirkko muistuttaa Oxfordin tai Cambridgen yliopistojen kappeleita tai Keski-Euroopan keskiaikaisia kirkkoja.

Sunnuntaina 14.1 klo 18 järjestettävässä konsertissa esiintyvät Stephen Evans, piano ja urut, Taru Tervamäki, viulu, Elise Kinnunen ja Janne Sundqvist, laulu. Mukana ovat myös Martinus -kuoro, joht. Stephen Evans ja lauluyhtye Ikiduuri, joht. Vesa Ranki sekä Titta Hassilan kokoama kristillinen tanssiryhmä.

Konsertin nimeksi on valittu ”Elämäni estradi”, koska kirkossa esiintyneet muusikot ovat yksimielisesti ihastelleet sen akustiikkaa. Musiikki kaikuukin kirkossamme poikkeuksellisen kauniisti.

Konsertissa kuullaan musiikkia mm. säveltäjiltä Purcell, Gluck, J.S.Bach, Händel ja Vivaldi, joiden teokset soivat kuin kotonaan tässä barokinaikaisessa kirkossa.
Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 5 €.

Tervetuloa barokkikonserttitiin Raision kirkkoon sunnuntaina 14.1. klo 18.