Ensimmäinen kerta

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä on mukana monta äänestämisen ensikertalaista. Yksi heitä on seniori-ikäinen Soile Lahtinen ja toinen, 17-vuotias Vilma-Riina Koppanen. Molempien mielestä äänestäminen on tehty helpoksi ja ehdokkaina on sopivia äänestettäviä, joten kynnys lähteä mukaan oli todella matala.

Nuorten ja lasten asiat ovat Soile Lahtiselle tärkeitä.
- Kun työttömyyttä on paljon ja vanhemmat ovat uupuneita, jäävät nuoret ja lapset usein hyvin yksin. Seurakunnan tulee uhrata heille aikaa ja tarjota mielekästä tekemistä, jotta nuoret saataisiin pois raitilta, toteaa Lehtinen.

Abiturientti Vilma-Riina Koppasen mielestä seurakunnan tulisi tukea yksinäisiä vanhuksia sekä suunnata varoja lähetys- ja kehitysyhteistyöhön.
- Olisi hienoa, jos seurakunnassa järjestettäisiin enemmän vaikka kansainvälisiä toimintapäiviä. Niihin olisi mukava lähteä mukaan, toteaa Koppanen.

Molemmat äänestäjät löysivät ehdokkaan tuttavapiiristään. Lahtinen äänesti yli 50-vuotiasta naisehdokasta ja Koppanen taas nuorta miestä. Molemmat äänestäjät ovat yhtä mieltä siitä, että äänestämällä voi vaikuttaa ja että tärkeitä on tehdä työtä vähäosaisten hyväksi.

Lukiolla äänesti tiistaina 2.11. yhteensä 27 seurakuntalaista, joista 3 opettajia ja loput lukiolaisia. Tasalan Kamarissa taas kävi tiistaina yhteensä 162 äänestäjää. Vuoden 2006 vaaleissa Tasalan Kamarissa äänesti ensimmäisenä päivänä 113 ihmistä.