Häämusiikkikonsertissa jotain uutta, jotain vanhaa

Raision seurakunnan järjestämässä Häämusiikkikonsertissa kuullaan tuttuja hääsävellyksiä, mutta luvassa on myös harvemmin kuultuja häämarsseja. Konsertin puheosuudessa tarjotaan vinkkejä sekä opastusta tuleviin häihin että avioelämään.

Häämusiikkikonsertissa esiintyvät kanttorit Katarina Engström ja Jari Jakoleff. Kirkollisesta vihkimisestä on kertomassa pastori Tiina Rautiainen.

Häämarssin valinta voi muodostua tuskalliseksi, sillä nopeasti laskettuna niitä on kymmeniä. Häämusiikkikonsertissa kuultavat Mendelssohnin Kesäyön unelma, Wagnerin Häämarssi oopperasta Lohengrin ja Kuulan Häämarssista aina Melartinin Prinsessa Ruususeen ovat näistä yleisimmin käytettyjä häämarsseja.

Tuttujen häämarssien lisäksi kanttorit Engström ja Jakoleff esittävät myös harvemmin kuultuja hääsävellyksiä vertailukohteiksi. Klassisimpien yksinlaulujen kuten Ave Marian ohella kuullaan konsertissa myös Pekka Simojoen lauluja sekä seurakunnan oman kanttorin Jari Jakoleffin sävellys Amen.

Konsertin puheosuudessa pastori Tiina Rautiainen käy läpi vihkimisessä tärkeitä asioita kuten esimerkiksi mikä on sormusvala ja mitä tarkoitetaan pitkällä kaavalla. Oikeilla sanoilla voi nostaa tunnelmaa ja herkistää ajatukset omiin häihin.

Jos häämusiikista ei ole vielä mitään käsitystä eikä häämarssia ole vielä tuleviin häihin valittu tai haluatte muistella vuosien takaisten häiden tunnelmia, niin Raision seurakunnan järjestämä Häämusiikkikonsertti on tapahtuma, johon kannattaa saapua. Konserttiin on vapaa pääsy.

Häämusiikkikonsertti lauantaina 20.3. kello 18 Raision kirkossa.