Häämusiikkikonsertissa jotain uutta, jotain vanhaa

Raision seurakunnan järjestämässä Häämusiikkikonsertissa kuullaan tuttuja hääsävellyksiä, mutta luvassa on myös harvemmin kuultuja häämarsseja. Konsertin puheosuudessa tarjotaan vinkkejä sekä opastusta tuleviin häihin että avioelämään. Häämusiikkikonsertissa esiintyy kanttori Sini Nieminen. Kirkollisesta vihkimisestä on kertomassa pastori Tiina Rautiainen.

Häämarssin valinta voi muodostua tuskalliseksi, sillä nopeasti laskettuna niitä on kymmeniä. Häämusiikkikonsertissa kuultavat Mendelssohnin Kesäyön unelma, Wagnerin Häämarssi oopperasta Lohengrin ja Kuulan Häämarssista aina Melartinin Prinsessa Ruususeen ovat näistä yleisimmin käytettyjä häämarsseja.

Konsertin puheosuudessa pastori Tiina Rautiainen käy läpi vihkimisessä tärkeitä asioita kuten esimerkiksi mikä on sormusvala ja mitä tarkoitetaan pitkällä kaavalla. Oikeilla sanoilla voi nostaa tunnelmaa ja herkistää ajatukset omiin häihin.

Jos häiden musiikista ei ole vielä mitään käsitystä eikä häämarssia ole vielä tuleviin häihin valittu tai jos haluaa muistella vuosien takaisten häiden tunnelmia, niin Raision seurakunnan järjestämä Häämusiikkikonsertti on tapahtuma, johon kannattaa saapua. Konserttiin on vapaa pääsy.

Häämusiikkikonsertti lauantaina 31.3. kello 18 Raision kirkossa.