Haudan hallinta-ajan jatkaminen veteraaneille ilmaista

Raision seurakunnassa sotaveteraanit ja heidän puolisonsa saavat ilmaisen hautapaikan. Haudan hallinta-ajan umpeuduttua, hallinta-ajan jatkaminen on mahdollista ilmaiseksi.

Kirkkoneuvosto on antanut asiasta ohjeistuksen, jonka mukaan haudan hallinta-ajan jatkaminen 25 vuodeksi on ilmaista, jos haudan hallinta-aika päättyy veteraanin tai puolison vielä eläessä. Kun veteraani ja puoliso ovat molemmat kuolleet, hallinta-aika jatkuu ilmaisena 25 vuotta myöhemmin kuolleen puolison hautaamisesta lähtien.

Haudan hallinta-ajan jatkaminen tulee maksulliseksi siinä vaiheessa, kun hautaoikeus on siirtynyt perikunnalle ja veteraani sekä puoliso ovat molemmat kuolleet ja haudan hallinta-aika sitten päättyy.

Lisätietoja: Taina Dahlgren