Hiljennätkö ekopaastolla?

Ekopaasto kannustaa pudottamaan ilmastopainoa – kirkko ja Suomen ympäristökeskus kampanjoivat yhdessä vähähiilisten elämäntapojen puolesta.

Ekopaastoa vietetään seitsemän viikkoa perinteisenä luterilaisena paastonaikana tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen. Kampanjaa suojelee rouva Jenni Haukio. Ekopaastolla kannustetaan suomalaisia muuttamaan omia elämäntapojaan ilmastoystävällisiksi. Ekopaastoa vietetään perinteisenä luterilaisena paastonaikana tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen.

Paastoviikoilla voi esimerkiksi autoilla vähemmän, jättää lihan ruokalistalta pois, lyhentää suihkussa oloaikaa, sammutella valoja, olla ostamatta kulutustavaroita tai asentaa kännykkäohjattavat termostaatit lämpöpattereihin.

Ekopaastoon voi osallistua kampanjan sivustolla osoitteessa ekopaasto.fi. Kampanjasivuilla on tietoa ja vinkkejä asumiseen, liikenteeseen, ruokaan ja kuluttamiseen liittyviin elämäntapamuutoksiin. Sivuilla kerrotaan myös kristillisistä paastoperinteistä.

Kampanjan järjestävät Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Suomen ympäristökeskus yhdessä Suomen Ekumeenisen Neuvoston kanssa.

Lisätietoa: www.ekopaasto.fi