Huolena huolehtiminen?

Huolet ja murheet valtaavat helposti mielen ja pimentävät näkymät eteenpäin. Huolet ovat usein aiheellisia, mutta eivät suinkaan aina. "Kiltteystutkija" Anna-Liisa Valtavaara puhuu huolehtimisesta ja taakan keventämisestä Raision seurakuntatalossa sunnuntaina 26.9. klo 18.

Valtavaaran mukaan huolet ovat usein "vääränlaisia", ylimitoitettuja tai peräti turhia. Huolehtimisemme vaikuttaa paitsi itseemme, myös lähellämme eläviin. Siksi kannattaa hakea tasapainoa ja miettiä, miten huojentaa mieltään, ettei hukkuisi huoliinsa. Tervettä huolettomuutta ja luottamusta voi onneksi opetella.

Ylihuolehtimisella on monia syntysyitä ja haitallisia seurauksia. Turhat murheet ovat elämän aika- ja energiavarkaita. Miten huolireppua voisi keventää? Miten erottaa turhat huolehtimiset tarpeellisista, omat vastuut toisten vastuista? Miten löytyisi lepo ja luottamus sekä taito olla läsnä nyt-hetkessä? Miten murehtiminen muuttuisi rukoukseksi? Mitä Jumala voi tehdä huolille ja huolehtijalle?

Jos koet olevasi murehtija, varautuja, varmistelija, hätäilijä, hössöttäjä, kontrolloija, jossittelija, ylivastuullinen taakankantaja tai muuten vain aina huolissasi tai murehdit usein omaa tai toisten elämää ja kenties koko maailman menoa, tule mukaan löytämään keinoja taakan keventämiseksi ja kuulemaan sekä keskustelemaan aiheesta seurakuntatalolle Anna-Liisa Valtavaaran johdolla.

Huolena huolehtiminen! -tilaisuus järjestetään sunnuntaita 26.9. klo 18 Raision seurakuntatalossa.