Kaarlo Kalliala valittiin Turun piispaksi

Hiippakuntadekaani, TL Kaarlo Kalliala (s. 1952) valittiin Turun arkkihiippakunnan piispaksi suoraan piispanvaalin ensimmäisellä kierroksella. Hän sai vaalissa kaikkiaan 431 ääntä.

Ensimmäisellä kierroksella valituksi tuleminen edellytti yli puolta annetuista äänistä. Annettuja ääniä oli 779.

Vastaehdokkaista kirkkoherra Aino Vesti keräsi 219 ääntä ja kirkkoherra Martti Hirvonen 111 ääntä.

Vaalin ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti oli 88,93. Äänioikeus oli yhteensä 870 Turun arkkihiippakunnan äänioikeutetulla papilla, lehtorilla ja maallikkovalitsijalla.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli vahvistaa äänestystuloksen tuomiokapitulin istunnossa 1. marraskuuta.

Uusi piispa aloittaa virassaan 1.1.2011. Virkaan vihkiminen toimitetaan Turun tuomiokirkossa loppiaisena 6.1.2011.

Kaarlo Kalliala valmistui teologian kandidaatiksi vuonna 1977, ja hänet vihittiin papiksi samana vuonna. Teologian lisensiaatin tutkinnon Kalliala suoritti vuonna 1982.

Kalliala on työskennellyt 1980-luvulla muun muassa Suomen Haagin suurlähetystön pappina ja merimiespastorina Rotterdamissa. Vuosina 1989–98 hän työskenteli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajana ja vuodesta 1998 lähtien Turun arkkihiippakunnan pääsihteerinä ja myöhemmin hiippakuntadekaanina.

Kaarlo Kalliala on naimisissa pastori Eija Kallialan kanssa ja heillä on kaksi aikuista poikaa.

Lisätietoja äänestystuloksista:
Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Matti Mäkinen, p. 0400 774 311

Lisätietoja piispan tehtävistä, aluejaosta ja taulukko vaalin alustavista äänestystuloksista ja -prosenteista: http://arkkihiippakunta.fi