Kalevi Kiviniemi ja Sauli Hannuksela juhlakonsertissa "Finlandia - Suomi 100v." Raision kirkossa 26.11.

Urkumaestro Kalevi Kiviniemi ja kanttori Sauli Hannuksela konsertoivat Suomen juhlavuoden kunniaksi Raision kirkossa

Ympäri maailmaa konsertoiva urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja kanttori Sauli Hannuksela esittävät juhlakonsertin "Finlandia - Suomi  100 v." Raision kirkossa  sunnuntaina  26.11. klo 18.

Kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva Kalevi Kiviniemi on saanut varsinaisen vyöryn ulkomaisia konserttikutsuja, joista useat maailman tunnetuimpiin konserttitaloihin, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali ja Korean Sejong Art Center Soulissa. Kiviniemi on kutsuttu myös "urkureiden mekkaan", Pariisin Notre Dameen. Maailman metropolien konserttikutsuista huolimatta Kiviniemi pitää edelleenkin aivan yhtä suuressa arvossa konsertteja kotimaassa, pienimmilläkin paikkakunnilla. Itsekin Kiviniemi on alkujaan lähtöisin pienestä eteläpohjalaisesta Jalasjärven kunnasta.

Levytyksiä Kiviniemi on tehnyt yli 160 ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta-  ja yhden platinalevyn. Vuonna 2009 Kiviniemi vastaanotti arvostetun musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon.

Sauli Hannuksela toimii Ruskon seurakunnan kanttorina ja hänet tunnetaan lisäksi aktiivisena kuoronjohtajana. Hannuksela on myös Luminos-lauluyhtyeen taiteellinen johtaja. Urkutaiteilija Kiviniemen kanssa hän esiintyi ensimmäisen kerran viime keväänä.

Konsertissa Hannuksela laulaa mm. Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen lauluja. Kiviniemen  sooloina  kuullaan  mm. Kiviniemen säveltämä Toccata sekä juhlava urkuversio Sibeliuksen Finlandiasta.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 15 €. Konsertin yhteydessä myynnissä myös taiteilijoiden levyjä. (Kaikki maksut käteisellä.)

JUHLAKONSERTTI  "FINLANDIA  -  SUOMI  100 V."
Sauli  Hannuksela,  laulu
Kalevi  Kiviniemi,  urut