Kamarimusiikkikonsertti Raision kirkossa

Eestiläinen Järven perhe konsertoi yhteisvoimin Raision kirkossa sunnuntaina 19.9. klo 18. Konsertissa esiintyvät viulistit Miina (s. 1983) ja Martin (s. 1994) Järvi, alttoviulisti Madis Järvi (s. 1988), pianisti Mihkel Järvi (s. 1985) sekä perheen isä, sellisti Teet Järvi.

Eestiläisen Järven musiikkisuvun yksi vahva haara on asettunut sellisti Teet Järven myötä Lahteen, kun kapellimestari Neeme Järven veljenpoika Teet tuli Sinfonia Lahteen vuonna 1993. Samalla kaupunkiin asettui koko soittava perhe: pianistivaimo ja viisi lasta. Kaikki lapset soittavat, instrumenttivalikoimakin on laaja: sello, piano, viulu, trumpetti.

Sinfonia Lahden tiiviin työohjelman ohella Teet esiintyy myös usein kamarimuusikkona ja soolosellistinä sekä Suomessa että Tallinnassa ja saavuttanut loistavia arvostelumenestyksiä.

Sisarukset Miina, Martin, Madis ja Mihkel ovat esiintyneet yksin ja yhdessä useissa Euroopan maissa sekä voittaneet useita musiikkikilpailuja. He ovat opiskelleet musiikkia mm. Tallinnassa, Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa.

Raision kirkossa järjestettävässä konsertissa kuullaan mm. Zoltan Kodalyn duo viululle ja sellolle op. 7 sekä Anton Arenskin pianokvintetto d- duuuuri op. 51.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Eero Rantasen säätiön kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy.