Kanttori Katarina Engströmille Raision kulttuuripalkinto 2011

Raision kulttuuripalkinto 2011 kanttori, diplomilaulaja Katarina Engströmille

Raision kulttuuripalkinto 2011 on myönnetty Raision seurakunnan johtavalle kanttorille, diplomi-laulaja Katarina Engströmille Harkon valanta -tapahtumassa 20.11.2011.

Katarina EngströmKuoroja, musiikkileikkikoulua, kirjoja ja soolokonsertteja

Palkinnon perusteena on Katarina Engströmin monipuolinen toiminta musiikin saralla. Engström johtaa useita raisiolaisia kuoroja (mm. Martinus-kuoro, Pyhän Martin laulajat ja seurakunnan Koraalikuoro) ja vetää seurakunnan musiikkileikkikoulutoimintaa. Hän on ollut julkaisemassa useita seurakuntaelämään liittyviä teoksia. Katarina Engström on valtakunnallisestikin tunnettu hengellisen musiikkielämän vaikuttaja, joka pitää myös soolokonsertteja.

Palkinnoksi Runoratsu

Raision vapaa-aikalautakunta on jakanut kulttuuripalkintoa vuodesta 2002 lähtien. Palkinto on myönnetty yksityiselle henkilölle, yhteisölle, ryhmälle tai yritykselle, joka on joko uransa aikana tai kuluneen vuoden aikana tehnyt merkittävää kulttuurityötä joko alueellisesti, paikallisesti tai valtakunnallisesti. Palkinto on tunnustustyyppinen, ja siihen kuuluu keraamikko Minna-Liisa Soinin suunnittelema Runoratsu-keramiikkaveistos ja kunniakirja.

Aiemmin kulttuuripalkinto on myönnetty kirjailija Kari Levolalle 2002, kirjastovirkailija, kotiseutukirjailija Altti Koivistolle 2003, kuoronjohtaja Sauli Hannukselalle 2004, Raision teatteri ry:lle 2005, tanssinopettaja Taina Saariselle 2006, kuvataiteilija, lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettaja Tarja Orvokki Virtaselle 2007, SIG-yhtyeelle 2008, Raision VPK:n soittokunnalle 2009 ja Rokki-Kokki lastenmusiikkiyhtyeelle 2010.