Kevään 2016 Yhteisvastuukeräys on alkanut

Yksi varma kevään merkki on se, kun Yhteisvastuukeräys alkaa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Tänä vuonna keräys alkoi 7. helmikuuta ja kestää toukokuun 1. päivään asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle. Suomessa Yhteisvastuuvaroin torjutaan nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuuttaan mm. partiotoiminnan avulla. Keräyksen ulkomaankohteena on päiväntasaajalla Afrikassa sijaitseva Uganda. Sen väestöstä noin 70% on alle 25-vuotiaita. Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa.

Kevään aikana raisiolaiset nuoret, rippikoululaiset ja partiolaiset toimivat Yhteisvastuun hyväksi lipaskerääjinä raisiolaisten kauppojen edustoilla.

Pappilan perhetalon pihassa järjestetään lauantaina 13.2. klo 10-12 koko perheen Talvirieha, jonka tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen. Tarjolla on mm. nukketeatteria, rukouspuu, talvikahvila, grillimakkaraa, nallin nappeja, arpajaiset ja sään salliessa mäenlaskua ja lumileikkejä.  Talviriehassa on mukana partiolaisia esittelemässä toimintaansa, ja pihalle on pystytetty puolijoukkueteltta

Raisionseudun Lausujat esittävät maanantaina 15.2. ”Runotarinoita iltanuotiolla” Yhteisvastuun hyväksi Tasalan Kamarin ohjelmatuokiossa klo 11.

Myös kevään Raisiomessuissa 13.3. ja 10.4. on mahdollisuus antaa oma lahjansa Yhteisvastuulippaaseen nuorten tukemiseksi.

Sunnuntaina 17.4. klo 15 lauletaan seurakuntatalolla toivotuimpia virsiä ja hengellisiä lauluja Raision Harmonikkakerhon ja kanttori Sini Niemisen säestämänä. Tilaisuuden juontaa Päivi Leino. Ostamalla 5 euron hintaisen käsiohjelman voit tukea Yhteisvastuukeräystä. Tilaisuudessa on myös arpajaiset ja kahvihetki. Oman toiveesi konsertin ohjelmistoksi voit jättää Tasalan Kamarin toivelaululaatikkoon 4.3. mennessä.

Yhteisvastuu on esillä myös useissa muissa seurakunnan tilaisuuksissa kevään aikana.

Yhteisvastuun hyväksi on myynnissä monenlaisia tuotteita, joita voi ostaa itselle tai lahjaksi. Kevään uutuutena on Yhteisvastuun sydänkuosilla koristeltu ostoskassi hintaan 9,90 €. Kassi menee pieneen tilaan ja on ekologinen vaihtoehto muovikassille. Yhteisvastuun sydänservetit koristavat kauniisti kahvipöytää kaikkina vuodenaikoina. Servettipakkauksen hinta on 2,50 € ja se sisältää 20 kpl servettejä.

Mitä lahjoituksella saadaan aikaan?

Suomessa:

10 € Yhden illan koulutus lasten kanssa työskentelyn perusteisiin partionuorelle

20 € Trangia -ruokaa päiväksi koko vartiolle

40 € Laadukkaat kumisaappaat

40 € Osallistuminen viikonloppuleirille

90 € Partiojohtajan peruskurssi yhdelle nuorelle

Ugandassa:

3 € Työkalupakki polkupyöränkorjaajaopiskelijalle

7 € Suojahaalarit mekaanikko-opiskelijalle

9 € Porsas maatalousopiskelijalle

20 € Lämmin koululounas yhdelle opiskelijalle kuukaudeksi

140 € Opettajan kuukausipalkka

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60% keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20% vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20% kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä antaa diakoniatyöntekijä Päivi Leino, puh. 044-7160365 tai paivi.leino@evl.fi